SNS u Zaječaru počeo kampanju, ali bez Nenada Ristovića, lekara koji je vratio medalju Aleksandru Vučiću 1Foto: M. S, / Danas

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić obišao je sa saradnicima početne radove na rekonstrukciji puta Salaška petlja – Brusnik u ukupnoj dužini od 5,8 kilometara.

Postavlja se pitanje zašto u kampanji nema kandidata za poslanika na listi SNS lekara Nenada Ristovića, koji je široj javnosti postao poznat kada je vratio predsedniku Aleksandru Vučiću medalju za zasluge u borbi protiv COVID-19.

Putem društvene mreže Fejsbuk, gradonačelnik Zaječara je napisao, da je sa svojim saradnicima, pomoćnicima, Milanom Stankovićem, predsednikom Gro SNS i Sašom Matijevićem, gradskim većnikom, Elenom Matković, kao i kandidatkinjom za narodnog poslanika iz Zaječara na listi “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” mr. Vesnom Stanković i većnikom Vukašinom Lakićevićem, obišao početne radove na rekonstrukciji puta Salaška petlja – Brusnik u ukupnoj dužini od 5,8 kilometara.

Kako je napisao, ukupna vrednost ovih radova je veća od 104 miliona dinara.

“Ovom prilikom obavili smo i razgovor sa meštanima Brusnika i Klenovca vezano za prioritete uređena seoskih sokaka i ulica. Takođe smo obišli i put Brusnik – Tabakovac i zaključili da je, hitno, neophodna kompletna sanacija pojedinih deonica te da se nadležnim odeljenjima grada izda nalog za izradu elaborata za sanaciju i ista uradi čim vremenski uslovi naredne godine dozvole”, napisao je Ničić.

Ostaje pitanje zbog čega u kampanji nije i kandidat za poslanika Srpske napredne stranke, lekar Nenad Ristović.

Na prošlim izborima oni su takođe vodili odvojene kampanje, a odbornička grupa pomenutog lekara, gotovo je uvek glasala suprotno od gradske vlasti.

„Medalju Vam vraćam, da je dodelite njima ili nekome po meri i kriterijumima navedenih kriminalaca, jer ni jedna medalja, pa bila ona i zlatna, ne može biti veća i viša od porodice“, kazao je dr Nenad Ristović prilikom vraćanja medalje za zasluge u borbi protiv COVID-19, međutim, godinu dana kasnije, on je bio na 76. mestu izborne liste „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ za parlamentarne izbore koji su bili održani u Srbiji 3. aprila, prošle godine.

Kontaktirali smo gradonačelnika Boška Ničića, kao i predsednika Gradsko odbora SNS Zaječar, Milana Stankovića, da nam pojasne zbog čega Ristović nije sa njima u kampanji, ali do objave teksta, odgovor nismo dobili.

Zanimljivo je i to da deo puta od Brusnika koji je rekonstruisan 2019. godine, počeo da puca samo nekoliko meseci kasnije. Lokalni portali su ukazivali na to, ali do nove sanacije nije došlo.

Sada se pred izbore, opet najavljuje asfaltiranje deonice, a meštani sa kojima smo pričali, strahuju da nakon asfaltiranja, ne dođe opet do pucanja asfalta, kao što se dogodilo četiri godine ranije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari