Softver za otkrivanje plagijata koristilo šest univerziteta

Šta je pokazala anketa Konferencije univerziteta Srbije

Ostavite komentar


  1. ništa taj softverne vredi, kad je Rektorka rekla da ne postoji gornja granca prepisivanja. Ona je profesor Filozofskog Fakulteta, pa joj nije strana i nepoznata izreka CONTRADICTIO IN ADIECTO. To znači da ja mogu da prepišem nečiji doktorat i ubacim 7% svog teksta, i taj se rad smatra kao ORIGINALAN. Ministri mogu da prepisuju „doktorate, kondukteri da završavaju „master“, ali đaci ne smeju da prepisuju na ispitu. Veoma originalno, ali i poučno. Budi SNSovac, pa prepisuj kolko ti je volja, pošto Rektorka nema gornji limit za prepisivanje. Ovo je kao Georgina iz Radovana III,, samo je malo trudna, skoro i da nije.

  2. Sta ce softver kad imaju komisij, koje vrse odbranu otkrivenih plagijata?

  3. Da bi se oslobodili prevara, laži, obmana, licemerja, prostakluka, negramatnosti opozicija bi sve kapacitete trebala da uloži u izradu softvera koji će da skenira početke stvaranja višepartijskom sistema. Možda će Srbi tek tada shvatiti da su sve vreme živeli u zabludi da smo država sa višepartijskim sistemom

  4. I šta će se desiti što ćete ga koristiti ako otkrijete plagijat??? Kao i u slučaju Malog tako i u slučaju svih plagijata-ništa!! Ne bacajte pare za nešto što ničemu neće služiti samo da bi se reklo da nešto kao radite i trudite se!! Ne mažite narodu oči!!

  5. A zasto taj softver ne napravi RCUB, Racunski centar UB? To je sa programerskog stanovista jedna trivijalnost.

    1. Bitna je baza podataka, pristup digitalizovanim tekstovima, člancima, knjigama, to košta.

  6. Radim kao nastavnik na fakultetu i za otkrivanje plagijata mi je potrebno najčešće pola sata. Za dokazivanje plagijata treba više vremena, ali ne više od 2-3 dana.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.