„Soko“ leti 200 km na sat, a u ostatku Srbije putovanje vozom je prava avantura: Kako do Beograda iz Novog Pazara, Kragujevca, Užica, Subotice, Jagodine, Vranja, Majdanpeka, Niša, Zaječara, Šapca i Zrenjanina

Istraživanje Danasa

Ostavite komentar


  1. Dobra reportaza. Fali infografika, i informacija ko je dobio i koliki ugovor za „rekonstrukcije“.

  2. Iz Kelebije se zbog rekonstrukcije pruge ne nastavlja vožnja vozom iz unutrašnjeg saobraćaja, nego zamenskim autobusom, kojim se ide do stanice Kečkemet, gde se opet mora presedati na voz. Tako da to putovanje predstavlja malu avanturu.

  3. Dok u svetu postoje konforni i brzi vozovi za sve gradove uz pristupačne cene i od kada, naprimer Francuska.Ovoj “ loš glumac“ se slika sa 1 trasom u 21 veku ali njegovi gledaoci nikada nisu videli sveta ali valjda gledaju filmove? Pomračenje u proleće.

  4. ovde je svaka pa i najelementarnija situacija gola borba za opstanak. tako i saobracaj (bilo ovaj železnicki, bilo autobuski a ni kolima nije bolje-ko preživi rupe na putevima taj je srecan i ne pita koliko je putovao)

  5. U zlatno, 70-tih 20. veka, doba Brozove YU, Japanci su izračuali da JŽ, u jednoj godine kasne osam godina!

  6. Beograd Centar-Pančevo Vojlovica,nova dvokolisečna pruga ,Beovoz ukinut.Politički razlozi ili šta?

  7. И да имамо неће се користити. Будимо реални једном према себи. Није она запуштена од 2012. баш…..

  8. Da, odlična reportaža, samo treba navesti da voz na relaciji Leskovac-Nis ne ide zbog „rekonstrukcije pruge“ dok teretni vozovi normalno idu. Taj voz je bio najpristupacniji za, prvenstveno studente, ali i druge osobe, dok je danas cena autobuske karte 1000 dinara povratna od Leskovca do Niša. Bruka i sramota. I da, nije bitno koliko dugo putuje iako je to bilo sat vremena, bitno je što se o tome nigde ne priča.

  9. U Harkovu , Kijevu i drugim ukrajinskim gradovima ljudi se sklanjaju po metrou koji je izgrađen pre 20 – 30 godina. Bilo i kod njih kradje tada , ali smo mi šampioni.

  10. Kroz Rašku je prolazilo 40 vozova dnevno.Putovalo se za Beograd, Kragujevac, Kraljevo,Kosovo Polje,Peć, Prizren, Skopje,Atinu,Minhen.Do Beograda se poslovnim vozom sedamdesetih godina putovalo za četiri sata.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.