Šormaz negira navode o krivolovu u Osipaonici

Ostavite komentar


  1. Kakav predsednik lovackog saveza,takav i savez ,takvi i lovocuvari. Sve sam lopov do lopova.

  2. Žalosno je, jadno, bedno, nehumano,…….. šta se sve radi u državi bezzakonja, samovolje, nekulture, neodgovornosti i mnogo čega još. Još žalosnije, tragičnije, bolje reći – tragikomičnije deluju nesuvisla, rekao bih – bezobrazna, drska i krajnje nekorektna objašnjenja nekoga ko se predstavlja za predsednika Lovačkog saveza koji ne trepnuvši izjavi: “Nisu oni slučajno išli u lovište, već namerno zbog mene, da bi o tome pravili priču u medijima, jer moraju da opravdaju pare koje dobijaju iz inostranih fondova za svoj rad". Prepoznatljiva mantra kada se ostane bez argumenata, a verovatno i mozga. Bruka i sramota. Ko je ovog čoveka postavio na tu funkciju, čime je to zaslužio, koje je rezulztate postigao, kome on odgovara? Gde su pravi, istinski, vredni, autohtoni, dugogodišnji, pošteni,…….. lovci iz cele države? Zašto ćute, žmure i što su dozvolili i dozvoljavaju ovakve brljotine, nezakonitosti, vršljanje, samovolju, po lovištima koja su, uzgred rečeno, dobra svih građana i koja moraju biti štićena, korektno održavana uz maksimalnu brigu o svim detaljima? Zašto ne uzmu stvar u svoje ruke i eliminišu razne Šormaze i slične iz svojih redova?

  3. Potrebno je povezati dva navoda iz novina o krivolovu; -I. "Na njivama u ataru sela Osipaonica kod Smedereva pronađene su tri takve vabilice, zbog čega su policijska patrola i aktivisti Društva napravili zasedu. Među uhvaćenom četvorkom krivolovaca koje su policajci legitimisali bio je i lovočuvar Lovačkog udruženja „Pomoravlje“ iz Osipaonice, a policajci su pored njega na informativni razgovor priveli i tri lokalna lovca" i -II. "“Baš me čudi što je neko, ko je došao nepozvan u lovište, zatekao lovočuvara u lovištu, kome je tamo radno mesto. Zaista je frapantna činjenica kako su zatekli lovočuvara kako oni pišu, a tamo mu je posao. Apsolutna je laž da su ga zatekli sa tim vabilicama i elektronskim uređajima, a čak i da jesu, to ne bi bilo kršenje zakona. Koliko sam upoznat, te vabilice ne pripadaju lovačkom udruženju ’Pomoravlje’ Osipaonica, pa čak i da pripadaju, nisu korišćene u vreme lova, kada je njihova upotreba zabranjena”, navodi Šormaz." i videti ko su krivolovci i ko lovočuvara „uspešno“ brani.

  4. Nisam ja, majke mi. A mozda i jesam, sli ste vi to namerno primetili, da biste me kompromitovali. A i ako sam nesto uradio to nije ono sto vi kazete da jeste, vec ono sto ja kazem da jeste. Ovo "vadjenje" je prava slika gdina Sormaza.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.