Sotirovski: Imala sam nezgodu službenim autom 1Dragana Sotirovski: Foto FoNet/ Kostadin Kamenov

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski potvrdila je juče da je ona upravljala službenom “škodom superb” koja je početkom ovog meseca oštećena u lančanom sudaru, ali je negirala da je taj automobil tada koristila u privatne svrhe. Stranka slobode i pravde je prethodno izrazila sumnju da je slupana gradska “škoda” korišćena za privatne potrebe, te zatražila ostavku funkcionera koji je na taj način zloupotrebio javnu imovinu.

Niški odbor SSP je početkom prošle sedmice upitao gradonačelnicu Niša da li je službena škoda “superb”, registracije NI 205RR, slupana u udesu koji se dogodio 8. jula na privatnom putovanju u susednu opštinu Aleksinac, ko je vozio taj automobil i da li je šteta na njemu procenjena na više od 400.000 dinara. Oni su precizirali da imaju informaciju da je na lice mesta izlazila aleksinačka policija i da o tome postoje pisani tragovi i dokazi.

– Građani Niša imaju pravo da znaju ko zloupotrebljava njihovu imovinu u privatne svrhe. Pomešali su javnu i privatnu imovinu i apsolutno sve tretiraju kao svoje. Bahatost niških naprednjaka prešla je sve granice i jednom će morati da odgovaraju za sve- navodi se u saopštenju stranke.

Gradonačelnica Sotirovski je za naš list kazala da ovaj službeni automobil nije korišćen u privatne svrhe, već je njime “išla na dvodnevni skup u organizaciji Stalne konferencije gradova i opština, u svojstvu gradonačelnika i koopredsedavajuce Zajednickog konsultativnog odbora Komiteta regiona Evropske unije i Republike Srbije”.

Nezgoda se dogodila u toku radnog dana, u 11 časova, rekla je.

– Automobilom marke “škoda superb”, koji duži kabinet gradonačenika, upravljamo ja kao gradonačelnik i vozač zaposlen u kabinetu, u zavisnosti od situacije i događaja.

Kada je vozač na slobodnom danu- na koji ima pravo jer po zakonu mesečno može maksimalno prekovremeno da radi 32 sata, ili kada je na putu sa drugim zaposlenima u kabinetu, ili kada, kao u ovom slucaju, organizator dvodnevnog događaja ne predvidi smeštaj i ishranu za drugu osobu- vozača, osim za gradonacelnika, na put idem sama- rekla je ona.

Na naše pitanje- da li šteta iznosi 400.000 dinara, odgovorila je da je taj iznos “proizvoljan”, a na pitanje ko će da plati troškove popravke automobila kazala je da je on “kasko osiguran”.

U SKGO su potvrdili navode gradonačelnice i dodali da je početak dvodnevnog skupa koji se održavao u Sokobanji kasnio zbog saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovalo niško službeno vozilo.

Na sajtu Grada Niša, kao i na oficijelnom fejsbuk profilu gradonačelnice njeno učešće na ovom skupu postavljeno je 13. jula, a 8. jula nije objavljena nijedna aktivnost u kojoj ona učestvuje.

Ne pravdam se za lažne navode

– Napominjem da me nijedan novinar na terenu do sada nije pitao o ovoj temi, tako da ne znam na šta ste mislili, osim ako ne mislite da treba da idem okolo i pravdam se za lažne navode iz saopštenja pojedinih partija u pokušaju, rekla je Sotirovski, odgovarajući na naše pitanje zašto kabinet gradonačelnika i ona lično do sada nisu govorili o ovom slučaju.

Niška policija ćuti

Uprkos pozivima i dostavljenim pitanjima, Policijska uprava Niš nije dostavila Danasu informacije o ovom slučaju. Javnost i naš list ostali su uskraćeni za nekoliko odgovora, među kojima je i kolika je procenjena materijalna šteta na vozilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari