Derbi osminefinala na Svetskom prvenstvu odigraće Španija i Portugal. „Crvena furija“ uspela je da savlada veoma neugodnu selekciju Čilea 2:1 (2:0), dok su Švajcarska i Honduras remizirali 0:0 u poslednjem kolu grupe H. Ispostavilo se da trijumf Španije potpuno odgovara i Čileancima, koji će u borbi za mesto među osam najboljih selekcija morati da se sastanu sa Brazilom.


Izabranici selektora Del Boskea imali su veoma težak zadatak jer su bili pod pritiskom da moraju da pobede kako bi sami odlučivali o svojoj sudbini. Čile je pri kraju prvog poluvremena ostao sa igračem manje nakon isključenja Estrade, ali su bez obzira na tu činjenicu pružili odličan otpor prvaku Evrope. David Vilja, najbolji strelac Španije iskoristio je grešku protivničkog golmana Brava tako da je načeo rivala da bi ga dokusurio Inijesta pri kraju prvog poluvremena upravo na asistenciju Vilje. Mada su na početku drugog dela utakmice pogotkom Milara smanjili na 2:1, Čileanci nisu imali dovoljno snage da preokrenu rezultat. Remi između Švajcarske i Hondurasa samo je dokaz da ove dve selekcije nisu zaslužile da prođu u drugu fazu, gde će Španija i Čile pokušati da ostvare svoje snove.

Prvi mečevi osminefinala na programu su već u subotu. Od 16 časova sastaće se Urugvaj i Južna Koreja a u večernjem terminu SAD i Gana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari