Teniska reprezentacija Španije savladala je nacionalni tim Argentine u finalu ovogodišnjeg Dejvis kupa i tako osvojila petu titulu u ovom takmičenju. U prvom meču trećeg dana, drugi reket sveta Rafael Nadal pobedio je Huana Martina del Potra sa 3:1 (1:6, 6:4, 6:1, 7:6) i doneo odlučujući treći poen svom timu na Olimpijskom stadionu u Sevilji.

Del Potro je potpuno neočekivano deklasirao Nadala u uvodnom delu meča sa 6:1, ali je u naredna dva seta prikazao neobjašnjivo slabu igru što je Španac iskoristio i došao u vođstvo od 2:1. Četvrti i završni set bio je ujedno i najneizvesniji. Iako se činilo da će Nadal deklasirati protivnika, Del Potro je uspeo da se vrati u meč i čak servira za set. Ipak, veliku priliku za svoju reprezentaciju nije iskoristio pa je Španac pri rezultatu 6:5 servirao za meč. Argentinski teniser uspeo je da izjednači ali je to bilo sve od njega u ovom meču jer je taj-brejk rešen u korist Nadala rezultatom 7:0.

„Crvena furija“ je prvog dana takmičenja ostvarila skor od 2:0, nakom što je Nadal deklasirao Huana Monaka, a David Ferer u nezivesnoj borbi savladao Del Potra. Argentinski dubl u sastavu David Nalbandijan/Eduardo Švank savladao je sa 3:0 Felisijana Lopeza i Fernanda Verdaska i vratio nadu svom timu da mogu do prve titule nakon tri poraza u finalima Dejvis kupa, ali Del Potro ipak nije mogao protiv „kralja šljake“. Ovo je peta titula za Špance u Dejvis kupu, a čak treća u poslednje četiri godine. Argentina je do finala stigla pobedom nad prošlogodišnjim šampionom Srbijom, dok je Španija deklasirala Francusku sa 4:1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari