SPO: Četnici Sever nasrtali na članove stranke i palili njenu zastavu na Ravnoj gori

Ostavite komentar


  1. Četnici, kao ponosa i dike vredni borci, postojali su u prvom i posle prvog svetskog rata. Kvisliška vojska, koja je preuzela njihovo (nekada) časno ime, u drugom svetskom ratu i čije ime se i danas zloupotrebljava u politikantske svrhe, je u potpunosti obezvredila taj naziv. Danas se pojam četnici isključivo povezuje sa drugim svetskim ratom a to znači da se zločinci poistovećuju sa oslobodiocima da se fašistički saradnici poistovećuju sa antifašistima, da se izdajnici poistovećuju sa patriotama. SPO je među prvima počeo da se tako ponaša (kasnije su nastali SRS, SNO i sl.) i da promoviše laž. Čemu se danas čude što su (njihovi) huligani počeli da se ponašaju kako i dolikuje huliganima, rušilački.

    1. Prvo je nastala SNO (Mirko Jović, Vuk Drašković i Šešelj). Onda su kumovi osnovali SPO, da bi se potom Šešelj ‘otcepio’ i osnovao SČP (Srpski Četnički Pokret). Sve u svemu sve sam ološ, koji je uz sadejstvo DB-a imao za cilj da razredi / ublaži otpor Miloševiću… Slažem se sa Vama oko četničkog pokreta uopšte: Četnici iz balkanskih i Prvog Svetskog Rata i „oni“ iz Drugog i ratova 90-tih su neuporedivi. Ovi drugi su mahom ološ, siledžije i ratni profiteri…

  2. Nema nikakve sumnje da su ovo uradili kriminalci iz sastava vučićevog jurišnog batinaškog odreda. Njihovom fireru smeta sve što nije u njegovu čast i slavu,i sve što nije pod njegovim poganim barjakom. Ovim nipošto ne žalim i ne branim onu hulju,bednika i prevrtljivca vuka draškovića i njegov propali i beznačajni SPO. Potsetio bih još samo na činjenicu kako drašković, u periodu svojeg ministrovanja ministarstvom spoljnih poslova u DOS-ovoj vladi,onda kada je ponizno ljubio ruke madlin olbrajt,pune dve godine NIJE ODLAZIO na proslavu u Ravnoj gori. Naravno,lični interesi su mu tada bili drugačiji,a lični interes je oduvek bio draškovićev prioritet i zvezda vodilja. Nije se tada taj interes vezan za državni budžet,ministarsku fotelju i brojne privilegije,a koji je podrazumevao evropski put poklapao s ravnogorskim antievropskim imidžom kojeg simbolizuju nož u zubima,mrtvačke glave,pečeni jaganjci i pijani četnici. Da je pameti,morala,dostojanstva i časti kod ravnogoraca,kao što nije,već tada (kad dve godine nije dolazio jer mu nije bio interes da dolazi) bi doživotno zabranili tom kameleonu i podrepašu dolazak na Ravnu goru.

    1. Vuk nije bio u Dosovskoj vladi nikada, SPO nije bio u toj koaliciji…on je bio ministar u Milosevicevoj saveznoj vladi i napustio je negde pre bombardovanja 99…sada je opet u koaliciji sa svojim drugarima!

      1. Asteriks,od svega što ste napisali tačno je samo to da je drašković trenutno u koaliciji s vučićem. Nikada nije bio ni u jednoj miloševićevoj vladi. Funkciju ministra spoljnih poslova obavljao je u državnoj zajednici SiCG,u periodu od 2004.god. do 2007.god.,dok se ista nije raspala. U tom periodu sw i desilo njegovo ogavno i ponizno ljubljenje zakrvavljenih ruku madlin olbrajt. Baš kao što ljubi ruke i današnjem vlastodršcu.

    2. A nisu ti bednici nekakvi četnici sever,nego ti smeta Vuk?Ili ti lepo ljubi ruku Putinu,a pošto već držiš Miloševićevu sliku na zidu.

  3. Nema nikakve sumnje da su ovo uradili kriminalci iz sastava vučićevog jurišnog batinaškog odreda. Njihovom fireru smeta sve što nije u njegovu čast i slavu,i sve što nije pod njegovim poganim barjakom. Ovim nipošto ne žalim i ne branim onu hulju,bednika i prevrtljivca vuka draškovića i njegov propali i beznačajni SPO. Potsetio bih još samo na činjenicu kako drašković, u periodu svojeg ministrovanja ministarstvom spoljnih poslova u DOS-ovoj vladi,onda kada je ponizno ljubio ruke madlin olbrajt,pune dve godine NIJE ODLAZIO na proslavu u Ravnoj gori. Naravno,lični interesi su mu tada bili drugačiji,a lični interes je oduvek bio draškovićev prioritet i zvezda vodilja. Nije se tada taj interes, vezan za državni budžet,ministarsku fotelju i brojne privilegije,a koji je podrazumevao evropski put,poklapao s ravnogorskim antievropskim imidžom kojeg simbolizuju nož u zubima,mrtvačke glave,pečeni jaganjci i pijani četnici. Da je pameti,morala,dostojanstva i časti kod Ravnogoraca,kao što nije,već tada (kad dve godine nije dolazio jer mu nije bilo u interesu) bi doživotno zabranili tom kameleonu i podrepašu dolazak na Ravnu goru.

    1. Sramota da se udje u nečiju kuću i počneš da pališ imovinu jer ti se ne sviđa onaj ko živi u toj kući.

  4. Proneonkvdovskiruski novocetnici ljubitelji FK Crvena Petokraka napanuli M90 proamericke cetnike ljubitelje Seseljevog kuma? Sta bi na sve to rekao predsednik predratnog (pre Drugog svetskog rata) udruzenja Cetnika, Kosta Pecanac nemacki kolaborant iz Drugog svetskog rata kojeg su ubili cetnici Draze Mihailovica ? Sta bi rekao cetnicki vojvoda Pavle Djurisic koji je uspeo da bude i zatocenik naci logora i saradnik fasista i nacista i komandant pokolja nad muslimanskim civilima (genocid?) i vojskovodja Crnogorske nacionalne armije Sekule Drljevica? Sta bi rekao Cica Draza kojeg dalje od Ravne gore nije slusala ni rodjena familija sta kalifornijski vojvoda i inaugurator Sadamovog vojvode a najboljeg studenta (marksisticki koncept naoruzanog naroda) Vojislava Sese;ja Momcilo Djuic? Rekli bi tradicija bre! Sa svima saradjivali, protiv svih se borili, izmedju sebe satirali, cega se dotaknu urnisali. Sta bi rekli inspiratori, teoreticari i osnivaci cetnitstva u XIX veku, Matija Ban dubrovacki Rvat, sta Luka Celovic ercegovacki mason, sta u Beogradu 1970 preminuli Vasa Jovanovic osnivac lige naroda i cetnickog komiteta za Staru Srbiju, sta Apisov cetnik Mustafa Golubic? Bice to ok za jedno sto do dvesta, trista godina kada cetnicke uranke i posela budu organizovali tajvansko-juznokoreanski cetnici Vu ksija Jeremisunga, lepo dok ne naidju kineskog-severno koreanski cetnici A coa Vu lina.

    1. Interesantno lucidan i dobrano konfuzan komentar ali pomalo nepismen što ipak ne umanjuje pretpostavljenu suštinu koja se iz njega da nazreti. Ima tu svega i istine i poluistine i masne laži i komunjarskog pamfletizma i naravno i prevashodno želje da se četništvo kao takvo predstavi u jednom konfuzno-sujetnom ružnom svetlu. Sve to je još uvek u igri jer u Srbiji nije bilo, nema je sada, niti će ikada biti prave istinite, od komunizma i cinizma oslobođene, istorijske analize četničkog pokreta pod vođstvom đenerala Draže. Nikada Srblji neće saznati istinu o tom pokretu i šta se zaista dešavalo u njemu jer njihovim umovima upravlja jedna zla familija koja je kada je to bilo potrebno samo ogrnula plašt naciona i zajašila grbaču zabludelog naroda tako da ona vlada Srbima već skoro 75 godina, kroz razne vlasne porodice ove iste familije. Veliko je to zlo i teško ga je iskoreniti odnosno može se reći da ova familija zdušno radi na iskorenjivanju i odumiranju naše male nacije.

      1. Ako je lucidno i dobrano konfuzno, naravno i pomalo nepismeno, to ne umanjuje preterano reflektivnu sustinu komentara. O toj vamiliji koja jase 75 godisnjicu nem pojma, mozda je komentator geometar upuceniji u materiju. Da se otvorim do raznjezenosti, iskreno mislim da je ono sto je najvaznije za jedno uspesno drustvo u Srbiji nestalo, izginulo, pomrlo jos u Velikom ratu (1914-18) u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Hrvatskoj u Drugom svetskom ratu (1941-45). Ono sto je uspelo da se regenerise, to je autoutepano i samoproterano (1991-1999), ostalo je pupssss. Kako ide onaj hit song? I opet ce ako bude srece?

  5. Komanda četničkog odreda Jugoslovenske Vojske
    Gorski štab
    Str. Pov. Dj. Br. 370
    20. decembra 1941. god.
    Položaj
    ĐENERALŠTABNOM MAJORU g. ĐORĐU LAŠIĆU – KOMANDANTU ČETNIČKIH ODREDA JUGOSLOVENSKE VOJSKE U CRNOJ GORI i KAPETANU g. PAVLU ĐURIŠIĆU KOMANDANTU LIMSKIH ČETNIČKIH ODREDA JUGOSLOVENSKE VOJSKE
    Instrukcija:
    Ciljevi naših odreda jesu:
    1) Borba za slobodu celokupnog našeg naroda pod skiptrom Njegovog Veličanstva Kralja Petra II.
    2) Stvoriti veliku Jugoslaviju i u njoj veliku Srbiju, etnički čistu u granicama Srbije – Crne Gore – Bosne i Hercegovine – Srema – Banata i Bačke.
    3) Borba za uključenje u naš državni život i svih još neoslobođenih, slovenačkih teritorija pod Italijanima i Nemcima (Trst – Gorica – Istra i Koruška) kao i Bugarske, severne Albanije sa Skadrom.
    4) Čišćenje državne teritorije od svih narodnih manjina i nenacionalnih elemenata.
    5) Stvoriti neposredne zajedničke granice između Srbije i Crne Gore, kao i Srbije i Slovenačke čišćenjem Sandžaka od Muslimanskog življa i Bosne od Muslimanskog i Hrvatskog življa.
    6) Kazniti sve Ustaše i Muslimane koji su u tragičnim danima nemilosrdno uništavali naš narod.
    7) Kazniti sve one koji su krivi za našu aprilsku katastrofu.
    8) U krajevima očišćenim od narodnih manjina i nenacionalnih elemenata izvršiti naseljavanje Crnogorcima (u obzir dolaze siromašne nacionalne ispravne i poštene porodice)
    9) Osiguranje jednog takvog političkog tela koji će voditi državni brod smerima opštih narodnih težnji i interesa.
    10) Ciljevi su ogromni zato je borba utoliko zahvalnija za one koji se bore za njihovo ostvarenje.
    Učinite sve što je u Vašoj moći da se i sav nacijonalni elemenat u Crnoj Gori što pre svrsta u naše odrede jer događaji se redaju vrtoglavom brzinom i ne smeju nas zateći nespremnim.
    Sa Komunistima – partizanima ne može biti nikakove saradnje jer se oni bore protiv dinastije i za ostvarenje socijalne revolucije, što nikada nesme biti naš cilj, jer smo mi jedino i isključivo samo vojnici i borci za Kralja, Otadžbinu i slobodan narod…

    Primljeno k znanju. Raspis
    upućen radi instrukcije
    Srpskim komandantima
    u akta.
    Str. pov. br. 10
    10. 1. 1942. g.

    Komandant:
    Đeneralštabni đeneral
    Drag. M. Mihailović
    Komandant,
    pešad. kap. I kl.

  6. Identično je bilo 1941. Kada su sa Nemcima proterali partizane iz Srbije, nije više bilo posla za njih izuzev nešto klanja simpatizera NOP, došla zima, gibaničari se legalizovali kod Nedića i preselili u kafane. U dosadi i lumpovanju, pošto nije više bilo partizana, krenuli da se međusobno biju i, ponegde, ubijaju. Tako je Kalabićev otac Milan, Nedićev kapetan, poginuo u kafanskoj tuči oko para tokom partija pokera. Pored međusobnih obračuna, pijani četnici su se, istina retko, svađali i tukli sa Ljotićevcima i Nedićevim žandarima.

  7. Sramna čin na Ravnoj Gori. Ovo je udar udbaško-kriminalnog bratstva koji pokušavaju da Ravnu goru prikažu onakvom kakva nije. Veliko poštovanje prema Vuku ima svako ko iskreno voli Ravnu goru i neguje uspomenu na prvog gerilca u porobljenoj Evropi u Drugom svetskom ratu.

  8. SPO od SRPSKOG POKRETA OBNOVE do SRPSKOG POKRETA OBMANE, hvalati Vuce Draskovicu sto si nas vukao za nos devedesetih. P.S. jedan od osnivaca SPO iz Vrnjacke Banje, vecna slava onom „pokojnom“ SPO-u iz devedesetih, slava mu.

    1. Ne laži Vladane. Od prvog dana sam u SPO Vrnjačka Banja i nikad nikog pod tim imenom u SPO nismo imali. A tvoj pogan jezik govori da nemaš veze sa SPO, jer takvih ko što si ti nikad nisu bili naši. A ako smo, udbašu „pokojni“ i ne postojimo – kako kažeš – što nam onda palite zastavu?

  9. SPO je bio simbol borbe i buntovništva protiv crvenog terora i terora njihovih tajnih službi koji još uvek traje. Traje jer nije izvršena amnestija posle 9. oktobra 2000. Amnestija onih koji su gurnuli državu u rat 90ih, posvađali nas sa bivšim saveznicima, i gurnuli nas u rat protiv njih. Zločince koji su nas bombardirali su nam oni navukli na vrat, a za vreme ratova 90ih oni su profitirali i obogatili se.
    Na završnoj reči suđenja generalu Mihajloviću on je jasno rekao, da ako bira između europske demokratije i komunizma, za Srpski narod je bolje ovo prvo, ali da će do nje doći poslova mnogo muke i stradsnja. Da su se nekim slučajem saveznici iskrcali na obalu Jadrana, komunisti bi im pružili otpor u sadejstvu sa Nemcima.

  10. Reč je o nedelu običnih vandala. Ti kriminalci i ne znaju da su sve ono na Ravnoj gori sagradili Vuk i njegov SPO. Nema čoveka koga znam da je za Ravnu goru s kim sam danas pričao da nije osudio taj sraman i divljački atak na SPO.

  11. Ovako nešto su mogli da učine samo komunisti ili uopšte neki od anarhista i antihrista. Neljudski čin. Svi moramo priznati da su sve na Ravnoj gori, čitav kompleks, napravili Vuk Drašković i SPO, baš kao što su i put asfaltni do gore doveli. Nisam ni u jednoj stranci, ali juče je moje srce bilo uz SPO i Vuka!!! Te divljake koji su oborili jarbol i zapalili zastavu SPO treba poslati na debelu robiju.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.