Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je danas da je zaključilo 10 sporazuma o priznanju krivičnog dela sa 10 okrivljenih lica u slučaju u kojem je velika količina oružja, njegovih delova, municije i eksplozivnih materija otkrivena 15. novembra 2016. godine na području Apatina.

Tužilaštvo je tokom istrage vođene protiv Saše Krajinovića, Dragana Gašića, Danila Danilovića, Dimitrija Đurđevića, Milana Balaća, Dimitrija Cvjetićanina, Borislava Mijalčića, Radovana Grujića, Nemanje Kosanovića i Mirka Ostojića zbog krivičnih dela udruživanje radi izvršenja krivičnih dela i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, posle saslušanja okrivljenih koji su priznali izvršenje krivičnih dela zaključili sporazume o priznanju krivičnog dela.

Te sporazume je sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu prihvatio i doneo pravnosnažne presude kojima su svi okrivljeni osuđeni na kazne zatvora u rasponu od jedne do 4,5 godine zatvora i na novčane kazne, dodaje se u saopštenju.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari