Sportski centar u Prokuplju zatvoren pre tri godine, milioni se i dalje izdvajaju za obezbeđenje 1Prokuplje Foto: Wikipedia

Već treću godinu zaredom od kako je lokalna vlast u Prokuplju ugasila Sportski centar kada je bez posla ostalo oko 70 ljudi, Gradska uprava u tom gradu plaća fizičko-tehničko obezbeđenje za koje se izdvajaju milionski iznosi, pa je u najnovijem tenderu koji je ovih dana završen, za 4 meseca izdvojeno 5 miliona dinara, a od izvođača se traži da angažuje najmanje 13 radnika po ugovoru u tom periodu. U najboljem slučaju, ove godine za te usluge isplatiće se 15 miliona dinara iz budžeta grada.

Sportska hala u Prokuplju, gradski bazen koji je unazad nekoliko godina zatvoren i u postupku je izdavanja putem koncesije, zgrada “Sokolane”, kao i Odmaralište „Beli Kamen“ već nekoliko godina se samo tehnički održavaju, a bazen i „Beli Kamen“ su potpuno van funkcije i ne služe građanima za odmor i rekreaciju kako je to bio slučaj do 2022. godine, prenose Južne vesti.

Usluga obuhvata fizičko obezbeđenje objekata i zaštitu lica, imovine i inventara od mogućnosti oštećenja i otuđenja u skladu sa odredbama Zakona o privatnom obezbeđenju i to Sportske hale i Odmarališta „Beli Kamen“ gde će obezbeđenje biti angažovano 24 sata svakog dana, kao i obezbeđenje za Tržni centar “Sokolana” i Gradski bazen tokom noći od 22 do 7 ujutru – neki su od uslova koje ponuđač mora da obezbedi.

Za obezbeđenje objekata koji su do skora bili u vlasništvu ugašenog Sportskog centra, tokom 2022. bila je angažovana Agencija za obezbeđenje lica i objekata „Kobran Irig“, kada je iz gradske kase isplaćeno za 10 meseci 12.350.000 dinara.

Deo radnika ugašenog Sportskog centra odmah je primljen u Agenciju po ugovoru, a tada su u Gradskoj upravi rekli da će u tom periodu pronaći trajno rešenje za objekte koji su ostali bez ljudi koji ih održavaju.

Inače, jula 2021. godine na sednici Skupštine Prokuplja jednoglasnom odlukom svih prisutnih ukinuta je ustanova Sportski centar, a tadašnji gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović je odluku obrazložio problemom viška radnika u javnim ustanovama, kao i prevelikim subvencijama koje je taj centar dobijao, a da za to nisu pružali, po njemu, nikakve usluge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari