Opštinski odbor SPS u Smederevskoj Palanci organizuje dodatnu besplatnu obuku za učenike osmih razreda u pripremi završnog ispita iz matematike i srpskog jezika i o tome informiše građane pamfletima na kojima piše „Lako do mature“, ali i preko internet sajta stranke.



O ovome je Danas obavestio zabrinuti građanin iz Palanke, koji smatra i da je sadržaj letka „neosnovano kršenje prava maloletne dece i nametanja politikanstva u opštini u kojoj živim“.


Tamara Lukšić Orlandić, zamenica zaštitnika građana zadužena za prava dece, ističe za Danas da političke partije ne treba da se bave obukom osmaka za pripremu završnih ispita, već da je to isključivo posao institucija obrazovanja, a pre svih škola.

„O ovome je potrebno obavestiti Ministarstvo prosvete i nauke, kao i druge obrazovne organizacije, kako bi se sprečile ovakve situacije“, ukazuje Lukšić Orlandić.

Nažalost, iako smo obavestili nadležno ministarstvo, do zaključenja ovog izdanja nismo dobili odgovor. Trebalo bi istaći da je na čelu Ministarstva prosvete zamenik predsednika SPS Žarko Obradović.

Slobodan Đurić, šef Izbornog štaba OO SPS u Smederevskoj Palanci, kaže za Danas da ova akcija „nije kršenje prava deteta, već pomoć onim učenicima koji nemaju mogućnosti za dodatnu nastavu“. Đurić ističe da organizovanje besplatne obuke nije u vezi sa izbornom kampanjom koja je u toku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari