Srbi i Romi se ne poznaju dovoljno

Biljana Tasić, izvršna direktorka Romskog kulturnog centra - Romag

Ostavite komentar


  1. varate se gospođo izvršna direktorko , mi vas odlično poznajemo . evo , i vi i vaši demagoško-populistički stereotipi ste još jedan dokaz u prilog tog poznavanja .

  2. U socijalizmu, secam se, imali smo Rome u razredu u Beogradu i bili su vise prihvaceni nego danas. Doslo je neko cudno vreme za koje svi uglas tvrde da je moderno a ustvari je zaostalo u odnosu na ono pre 50 godina! Tuzno! Tehnicki napredak a duhovni nazadak novostvorenih drzavica na Balkanu!

  3. Kako se ne poznajemo dobro? Gde god se sretnemo oni mi kazu „Zdravo kumo, ziv’ ti deca, daj …..“.

  4. Mislim da bi ljudi mnogo više prihvatali stvari i druge ljude kada bi se govorila ISTINA. A istina je da većina Roma nema čak ni ličnu kartu, da deca ne idu u školu već se koriste za rad „u kante“ ili za prosjačenje, da se žene udaju mlade, ali imaju i po nekoliko brakova i iz tih brakova i po desetoro dece. Žive u kartonskim naseljima (ogroman broj) gde se stvara geto. Naravno da je tamo grozno i nesnosno, prljavo, deca prljava idu svuda naokolo, viđamo ih. Roma ima sad isa Kosova, oni su muslimani… proterani s Kosova. Nisam to ni znala do skora. Zašto su proterani? Ne znam. Istina je da kada bismo upoznali njihove autentične vrednosti, bili bi nam mnogo bliži. To je JEDINA istina ovde. I šteta što ih ne znamo, a takođe što ih država ne pomaže, kao ni bilo koju drugu marginalnu ugroženu socijalnu grupu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.