Srbija izručila Kurda; Kuburović: Nije bilo pravnog leka

Ostavite komentar


  1. Sem onih koji se prave blesavi, svi drugi znaju da Turska vec vekovima cini genocid nad Kurdima. Ali zarad diktatorske ljubavi i medjusobnog razumevanja, nas koji odlucuje o svemu, ucinio je uslugu turskom istom takvom. Ako iko misli da ce mu to sto je poslao coveka u smrt izazvati bilo kakvo uznemirenje, vara se. On i "gospodja ministarka" ni ne znaju da postoji empatija. Jedino sto prepoznaju je MOC. Mi ocajnici koji posmatramo sve gori uzas koji nas okruzuje, mozemo samo da se nadamo kako ce jednoga dana neko da im sudi za ovo sto rade. Iako ne verujem nadam se da ce se, ako mi sami to ne uradimo, pojaviti neka visa sila. Zasluzili su.

  2. Rat Turske protiv Kurda traje vekovima i nije nailazio na osudu ni velikih sila, ni NATO je čija je Turska članica. Prepreka Turskoj da uđe u EU je genocid nad Jermenima a nikako Kurdi. Sada se svaka prilika koristi da se napadne Erdoganov režim jer Amerike ne brine što su u Turskoj našli utočište desetak miliona Sirijaca, Kurda i Avganistanaca koji su ozbiljna pretnja evropskoj stabilnosti već samo i isključivo Turski Tok kojim će se završni slavina Ukrajini da kupuju oružje kojim će tamaniti ukrajinske Ruse. Simptomatično je samo to što smo u poslednje vreme dva puta podržali tursku inicijativu izručenje kurdskog teroriste i proglašenje Jerusalima za glavni grad Izraela dok najveći saveznici Turske R. Kosovo (odbila je da izruči Gjelonovog sledbenika) i BiH (bila uzdržana povodom Jerusalim) na svakom koraku miniraju Erdogana.

  3. Dali je jos nekog sramota postupka nase drzave?
    Kakvo je to licemerje gde se srpska ministarka poziva na pravo dok salje
    Kurda u smrt.
    EU treba zatvoriti poglavlje 23 radi ovakvog slepog sprovodjenja vladavine prava.

  4. Ovo može da se poredi kao izručenje Jevreja Gestapou za vreme Drugog svetskog rata.Sramota, dokle su nas ovi srozali.! Više da ne smemo da pogledamo svetu u oči. Kad imamo bolide i amoralne ljude na vlasti. I više da se ne čude kad svet bude bolelo uvo za nas .Zbog njih smo to opravdano zaslužili. Izgubićemo , nažalost i ono malo pravih prijatelja što imamo.Mislim na Kurde, naravno.Ovaj narod nikad nije osetio tursku ljubav iako im se naše vođe umiljavaju .Ako im se Erdo gan toliko sviđa, nek se sele u Tursku.Zbogom

  5. Ako znate da je međunarodni praznik rada u Turskoj zabranjen zato što ga Kurdinstanska Radnička Partija zloupotrebljava za krvave atentate i to isključivo civile. Leti ubijaju turiste i prava je sreća što mnogobrojni srpski turisti i trgovci nisu poginuli. Kurdi, dakle, kao i Albanci na KiM, žele da na tlu teritorije Turske organizuju svoju državu i ponavljam niko nije osporavao i osuđivao Tursku što je kurdske teroriste gonila i bombardovala avionima NATO duboko u teritoriju Iraka i Sirije. Dakle, svi oni koji otimaju tuđe teritorije i na terorizmu zasnivaju svoju državnost za mene nisu prijatelji. Niste oterali one koji su nam domovinu razbucali a nas bi koje su Albanci oterali sa vekovnog ognjišta bi oterali u Tursku.

  6. Možda Kurdi nisu Jermeni, ali podeljeni su među mnogima iako ih ima više miliona.I mi smo tako podeljeni i iseljeni , kao oni. Možda ne gadaju neprijatelje cvećem, ali ni mi nismo uvek , niti bilo ko drugi.Kada pravda treba da bude brza, kod nas je sporija od puža, a kada ne treba (naročito u ovakvim slučajevima )zaboravi se da neke treba stvari čak namerno odugovlačiti.Sav svet to primenjuje u ovakvi slučajevima. Veoma verovatni da naši "Sega- Mega" pravnici ili ministri nisu naučili , ili im je svejedno dokle god završavaju poslove svom lideru i njegovom pajtašu.

  7. U pravu ste, Miodraže. Kurdske komunjare su u proteklih 40 godina pobili više civila nego što će Al-Kaida i ISIS ikada skupa.

  8. "Nije bilo pranog leka".
    Ova konstatacija se jos vise odnosi na Srbiju.

  9. Hoće li naš samodržac poslati poruku svom prijatelju Erdoganu da je Srbija " Kurdfrei ", kao što je kvisling Nedić za vreme rata obavestio Berlin da je Srbija tad bila " Judenfrei " ??!

  10. Kako lako, i bezazleno, postižemo autogolove. Već viđeno i prepoznatljivo "pokazivanje rogova" i "mišića" i besmisleno teranje inata tamo gde je najmanje potrebno pa nam je onda đavo kriv. Čemu sve to i dokle? Zašto, i iznova, radimo u korist svoje štete? Imamo li na umu dugoročne, negativne posledice svega ovoga? Šta smo s ovim, u stvari, postigli? Podigli smo ugled zemlje!??

  11. Tako se to radi u svakoj banana državi kojom vlada diktator, a ne pravni sistem. Ipak, znam pouzdano da stranci iz inostranstva zaobilaze serbiu, ponekad čak ne žele ni da je nadlete.

  12. Курди не заборављају,одужиће нам се на свој начин!

Ostavite komentar


Društvo

Advokatska komora „ignoriše“ diplomca jer je sa privatnog fakulteta 10

Advokatska komora „ignoriše“ diplomca jer je sa privatnog fakulteta

Iako su pred zakonom privatni fakulteti i njihovi studenti izjednačeni sa državnim, Advokatska komora Beograda izgleda ima drugačiji stav. Prema svedočenju jednog od studenata koji je u njoj želeo da prijavi pripravničku praksu, u Komori mu je poručeno da su nepoželjni i on i ostale kolege sa diplomom privatnih fakulteta, prenosi N1.

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.