Srbija je u velikom zaostatku sa tretmanom otpadnih voda 

Ostavite komentar


  1. Najsiromašnija zemlja u pijaćoj vodi, prošle i pretprošle godine, dozvolila je preduzećima „Doža Đerđ“ i „Zobnatica“ u Bačkoj Topoli, da uspostave navodnjavanje ogromnih poljoprivrednih površina, vodom iz arteških bunara. Izbušeno je preko 30 takvih bunara, koji snabdevaju bazene i kanale, iz kojih se dalje crpi pijaća voda za navodnjavanje kukuruza, pšenice, borovnice,… Na ovo LUDILO niko ne reaguje.

  2. da li ste analizirali koliko recimo po standardu ima zaposlenih u drzavnom vodovodu,ili komunalnom sektoru po glavi korisnika tj broju brojila..reci cu vam ..na grad kao kraljevo maksimum u vodo snabdevanju sa vodovodnim uslugama..maksimum je 200 radnika.Tvrdim da minimalno imate 400 zaposlenih..u drugim je partijsko zaposljavanje i losije..naravno ima tu i oblasti kao sto su kopanje iskopi odrzavanje glavne linije vodovoda naplata itd oblasti koje bi normana drzava trebala da privatizuje..ili u komunalnim kojekakve cvecare grobljanske usluge odrzavanja i iskopi i sl takodje privatizovati..da ne nabrajam prodaju prava na skupljanje recikliranog otpada..eto to su nasi izvori..recimo tu je cca 300 do 350 vise zaposlenih x1
    200000 radno mesto /117/x12 meseci x 10 god =71 800 000 eura ustede po gradu velicine kraljevo..upravo je to cena ludjackog jednopartijskog sistema Srbije ili ti pljacka gradjana..stvari su proste..u prevodu cekamo ove iz evrope da nas nateraju da postujemo medjunarodne standarde dokazano efikasni..ne mi i dalje sa Trivanom filozofiramo lazemo i mazemo..ni projekat ne umemo da napravimo ..a tek da razradimo proizvodnju precistaca..zato nam svi splavovi imaju direktne wc i otpad u reku..vikendice pored pijacih jezera i reka direktno kanalizacija u vodu..opsti sistem je problem..od glave/Trivana i9 vlasti/riba smrdi tako i reke ..o davanju privilegovanih dozvola novopecenim biznis-idiotima da ne govorim o njihovim hidroelektranama..svako selo moze svoje mini elektrane za sebe da napravi ali ne znaju kome dati mito..svaka dozvola je sa mitom ,licno znam nekoliko koji kazu koliko su morali tu pricu da plate..preciscavanje komunalnog otpada treba zajedno sa politickim otpadom resavati i sistemskom korupcijom..

    1. U kraljevačkom vodovodu na mestu savetznika i stručnjaka je primljen veterinar . Šta očekivati od ovakvog poluprivatnog vodovoda.

  3. Bas lepo sto se odrzava u Kraljevu bar ce ucesnici saznati da zbog lokalne mafije u Vrnjackoj Banji jos nema Gradske deponije pa djubre skupljaju divlja preduzeca i sipaju u Moravu ina njenu obalu.Ugradjeni u cenu svega toga opstinski mocnici,pa vi mozete da vecate koliko hocete ako te jajare ne sredite po celoj Srbiji sve sto radite nije vredno ni koliko toalet papir.

  4. U Jagodina vć petnaestak godina sistem radi sa 10% a uredno se naplaćuje prečišćavanje 26 din po kubik x 12000 potrošača x 15 godina pa vidite kako pljačkaju narod. Direktor pedagoški radnik koji nema veze sa poslom koji radi. Nema materijala privatno se vrše priključenja na mrežu uz dobro naplaćivanje. Kišna kanalizacija zapuštena može da se pliva po ulici kad padne veća kiša.
    Pljačkaju nas svakog dana a mi ćutimo i plaćamo bez pogovora. Dali ima zakona u ovoj zemlji

  5. Kraljevo je završilo tehničku dokumentaciju ima nekoliko godina a što se ne realizuje projekat treba pitati neke lobije iz Beograda. Čak je EU odvopjila pare ali su one izgleda ,,otišle,, u drugom smeru !

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.