Srbija prošle godine potrošila skoro pola milijarde evra na modernizaciju vojske

Ostavite komentar


  1. Video sam na ovogodišnjem Partneru na šta liči ta „modernizacija“. Gomila stvari koje su godinama u fazi prototipa, ne-mnogo-smislene modifikacije prastarih vozila i orudja i sl.
    Ukratko, neracionalno potrošen (čitaj: straćen) državni novac.

  2. Naravno, ima se – moze se, a narocito je ustedjeno na platama vojnika, pogotovu od onih nekoliko hiljada sto su napustili „vojsku“

  3. Има само једно отворено питање, зашто је потребна Србија нека такозвана војна сила ? Сви сте видели да су Шиптари изашли као победници 1999 и то поткрепили оснивањем њихове државе на нашем, за нас Србе, светом Косову и Метохији. Тада сам чуо једине коментаре, нису успели ни један да нам униште, ви сте уништили један амерички авион за цело време бомбардовања, није вам доста? Све околне државе су чланице НАТО пакта, хоћете опет слобину максиму “ ми против целог света “ ?

  4. Jako volim stručnjake koji se tako oglašavaju i komentarišu, samo da bi nešto napisali.
    Dalje, sa onim što smo tada imali, oborili smo više od jednog aviona. I nisu šiptari pobedili ’99 , nego NATO pakt.
    Sad, pitanje:šta će nam vojska, koliko god da je pojačamo, pobediće nas, je na mestu – delimično. Nije jaka vojska tu da samo odbije protivnika, nego i da ga odvrati- jedno je kao „99 kafa ideš na zemlju koja ne može da adekvatno odgovori, drugo je kada znaš da postoji pristojna šansa da zagineš u napadu, to ostavlja onako- zebnju u srcu pomalo. Zar ne?
    Sad čekam hejtere da se dalje uključe

Ostavite komentar


Društvo

Kakvo vreme se očekuje u nedelju? 10

Kakvo vreme se očekuje u nedelju?

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i nestabilno vreme, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom - saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.