U Srbiji 2.562 ljudi inficirаno HIV-оm

Besplatno testiranje i saveti širom zemlje u okviru nacionalne kampanje

Ostavite komentar


  1. Prvi put je u ovako prigodnom tekstu objavljeno da se AIDS u većini slučajeva prenosi analnim seksom između muškaraca, dakle homoseksualaca što bi trebalo ilustrovati imenima i fotografija a na stotine rok zvezda, glumaca, režisera, modnih kreatora i književnika, što ne bi nikako značilo stigmatizovanje Gej osoba već i njihovo edukovanje da se ne upuštaju u seks sa ne proverenim osobama i bez zaštite.
    Još nešto do sada nedovoljno proučeno je i velika propaganda i favorizovanje veganstva, odnosno vegetarijanaca, jer je takođe veliki procenat (svakako preko 90%) obolelih od HIV/AIDS upravo vegani i vegetarijanci.
    P. S. I Hepatitis C se prenosi na isti način kao i AIDS ali srećom, posle duge i mukotrpne terapije po bolesnika može se u potpunosti zalečiti, ali virus čuči negde u telu i može se aktivirati ako zaraženi nastavi sa pređašnim životom.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.