Srbiji fali vozača autobusa: Da li će stranci sedeti za volanima GSP-a?

Ostavite komentar


  1. Zaimljivo kako se zbog deficita prosvetnih radnika ne poseže za povećanjem plata, koje su manje od 600€, a bonusi praktično i ne postoje, ali bitno je da se vozimo, koga briga za obrazovanje. Solidan broj prosvetnih radnika može da položi za D kategoriju, da li važi obrnuto? Država u kojoj se svemu posvećuje više pažnje nego obrazovanju je osuđena na propast. Zato smo tu gde jesmo.

  2. Bas me zanima kako ce dokazati validnost vozackih dozvola i sertifikata!!! Nama u Srb traze dlaku u jajetu. Videcemo kad dodju Indijci i migranti da nas voze.

  3. Hahahahaha nasmejah se sa bonusima 1000 evraRadim kao Vozac medju smenu za 60000 hiljada. Nemoj da vas neko laze da je barem 1000 evra bilo bi dobro

  4. Uvesti sve isto sto i za nase vozace, tecno znanje srpskog jezika uz odlicno poznavanje i latinice i cirilice, odlicno poznavanje grada isl. Ali mislim da se za ove plate pod tim uslovima niko nece javiti. Bojim se samo da ne dovedu svetsku sirotinju koja vozi po pustinjskim prasnajvim putevima bez ikakvih pravila da voze u beogradu i ugrozavaju i svoje putnike ali i ostale ucesnike u saobracaju.

  5. Ne postoji državna obuka/ prekvalifikacijq za vozače . Kada bi država sa 2-3 miliona evra godisnje obucila 1000-1500 vozača smanjio bi se manjak

  6. Zasto da se dovode iz npr. Azije vozaci, kada ima dovoljno vozaca i ovde kod nas.
    Previse je skupo dovoditi nekog iz inostranstva, jer je to zaista ogroman trosak. Mnogo je isplativije domacim vozacima povecati platu 30, 40 % i postovati radno vreme i imacemo dovoljan broj vozaca, zadovoljne vozace i sigurnost u prevozu putnika. RESEN PROBLEM.

  7. Bravo to je resenje , cim dobiju medunarodnu dozvolu d kategorije zapalice na rad u nemacku.

Ostavite komentar


Društvo

Kakvo vreme se očekuje u nedelju? 10

Kakvo vreme se očekuje u nedelju?

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i nestabilno vreme, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom - saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.