Srbin iz Zvečana tužiće kosovske policajce sa prelaza Jarinje zbog maltretiranja i širenja mržnje 1foto EPA-EFE/ARBEN LLAPASHTICA

Srbin iz Zvečana Igor Dašić rekao je danas da će podneti prijavu protiv kosovskih policajaca sa prelaza Jarinje zbog prekomerne upotrebe sile i širenja nacionalne i verske mržnje.

Dašić je kazao u prostorijama Socijaldemokratske stranke u Beogradu da su mu kosovski policajci rekli da će odgovarati zbog napada na službeno lice, a da su oni njega napali.

„Ja sam u mojoj izjavi na tri strane sve napisao. Imam svedoke i kamere su snimile celu situaciju. Osetio sam mržnju tih ljudi na svojoj koži i zato sam odlučio da ih tužim“, naveo je Dašić.

On je u sredu na Fejzbuku objavio da su ga policajci maltretirali i udarali i dodao da je problem nastao kad je Jarinje nazvao prelazom, a policijski službenicioni su mu rekli da je to granica i da on ulazim u drugu zemlju.

„Pokušali su kosovski policajci na Jarinju da mi pretnjama i udarcima objasne kako su „država“ i ubace u prostoriju bez kamera u kojoj očigledno batinama edukuju Srbe, potom optuže za napad na službeno lice i pošalju u zatvor sa ostalom našom braćom bez da javnost čuje drugu stranu priče“, napisao je Dašić.

On je u toj objavi naveo da je pušten nakon nešto više od tri sata provedenih u kancelariji na prelazu Jarinje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari