Srbinu iz Peći, osumnjičenom za ratni zločin, produžen pritvor 1Foto EPA EFE VALDRIN XHEMAJ

Miloradu Đokoviću, koji je krajem juna uhapšen u svojoj kući u Vitomirici kod Peći zbog sumnje da je učestvovao u ratnom zločinu, produžen je pritvor do 26. septembra ove godine. 

Đokovićev advokat, Vasilije Arsić kazao je agenciji Beta da je optužba protiv Djokovića apsolutno neosnovana i da se zasniva na fingiranim izjavama jednog svedoka koji je navodno video Đokovića u selu Ozrim, 7. maja 1999. godine, kada je ubijeno nekoliko Albanaca.

„Moj branjenik je bio pripadnik rezervnog sastava policije koji nije učestvovao u ratnim dejstvima i u to vreme je obezbedjivao manastir Pećku patrijaršiju. Da je Đoković počinio bilo kakav zločin, on ne bi posle rata ostao sve vreme da živi i radi na Kosovu i Metohiji“, rekao je Arsić, dodavši da je uložio žalbu na produženje pritvora.

Arsić je kazao da je svedok optužbe rekao da nije video da Đoković na nekoga puca u selu Ozrim.

Miloradu Đokoviću su Albanci zapalili kuću za vreme pogroma 2004. godine, a opština Peć je pokušala da mu oduzme deo imanja u Vitomirici. Najviše sudske instance na Kosovu su donele presudu u korist Đokovića, međutim služba katastra je odbila da primeni sudsku presudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari