SRCE Stara Pazova o sekiri u školi: Lokalna vlast se ne bavi porastom nasilja među mladima 1Ilustracija Foto: N. Kovačević

Predsednik Opštinskog odbora Srbija centra Stara Pazova Slobodan Ilić izjavio je, povodom vesti da je učenica OŠ „Heroj Janko Čmelik“ danas u školu donela sekiru, da se lokalna vlast u tom mestu ne bavi pitanjem očiglednog porasta nasilja među mladima, već kako da opstane na vlasti zataška afere poput gradnje spalionice opasnog medicinskog otpada.

On je, u pisanoj izjavi, naveo da su nakon tragedija koje su se dogodile u maju prošle godine u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i selima kod Mladenovca najviši predstavnici vlasti tvrdili da sistem nije zakazao.

„Vlast nije želela da preuzme ni deo odgovornosti, a jedino što su uradili bilo je povećanje prisustva policajaca u školama i akcija vraćanja nelegalnog oružja. Svedoci smo da to nije doprinelo poboljšanju bezbednosti kako u školama, tako i na ulici, jer ova vlast nije ni sposobna da obezbedi sigurnost i bezbednost deci i ostalim građanima Srbije“, istakao je Ilić.

On je naveo da je u samo nekoliko dana u OŠ „Vladislav Ribnikar“ učenik kod sebe imao nož, a u OŠ „Heroj Janko Čmelik“ u Staroj Pazovi učenica je donela sekiru.

Ilić je ocenio da su u oba slučaja to otkrili ostali đaci i upitao gde su bili policajci i obezbeđenje.

„I nakon ovih incidenata režim i dalje tvrdi da sistem nije zakazao. Štaviše, minister Gašić odlikovao je načelnika beogradske policije za uspešan rad. Istog onog načelnika koji je javno pročitao spisak potencijalnih žrtava. Koliko još tragedija treba da se desi, pa da vlast konačno shvati da je pitanje bezbednosti dece nadstranačko i nadpolitičko pitanje koje mora i njima da postane prioritet?“, upitao je Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari