Srđan Milovanović: Of-šor biznismen i folk producent 1

Najpoznatiji preduzetnik, kako ga mediji ovih dana zovu, jeste novi vlasnik televizije Prva i O2, Srđan Milovanović.

U žižu javnosti prvobitno je dospeo prodajom kablovskog operatora Kopernikus Telekomu za čitavih 195 miliona dinara, što je stručnu javnost nemalo iznenadilo, s obzirom da je, kako tvrde, tržišna vrednost Kopernikusa znatno manja. Poznavaoci prilika odmah su počeli da spekulišu da je pozadina transakcije u stvari namera Telekoma, odnosno države, da kupi Prvu i O2 i time direktno utiče na uređivačku politiku.

Da u svakoj spekulaciji ima zrnce istine pokazala je i najnovija kupovina iza koje ne stoji Telekom, ali stoji čovek koji je od državne firme uzeo novac i kupio privatne televizije. Najviše podataka o Srđanu Milovanoviću može se naći u tabloidima i žutoj štampi. Sem što je bio manjinski vlasnik Kopernikusa, davne 2009. osnovao je i diskografsku kuću „KCN rekords“. Prvi album koji je izašao u izdanju ove kuće pripadao je folk pevačici Jovani Tipšin, Milovanovićevoj devojci. Tada je izjavila da je dobila „ekstra uslove“ i da joj je Kopernikus dao „prostora i širine da diše punim plućima“.

O Milovanoviću se naširoko pisalo i kada je pre 2,5 godine ranjen biznismen Predrag Ranković Peconi u hotelu „Prag“. On je sedeo za stolom kada je Peconi upucan a mediji su pisali da je razlog okupljanja društva upravo bila proslava koju je upriličio Srđan Milovanović zbog kupovine hotela „Prag“.

Srđanov brat, Zvezdan Milovanović, vlasnik je TV Kopernikus i poverenik Srpske napredne stranke u Nišu. Kupovinom Prve i O2 imperija braće iz Niša znatno je uvećana, jer mnogi njihove firme posluju na Kipru. Preko jedne od njih biće obavljena i kupovina dve televizije sa nacionalnom frekvencijom. Prema poslovnoj dokumentaciji, Srđan Milovanović već godinama posluje preko of-šor kompanija. Tako je njegova sada već bivša firma „Kopernikus Technology“ bila u vlasništvu firmi iz Irske, Delavera, Holandije.

„Radujemo se novim uspesima koje ćemo zajedno graditi i ostvariti u periodu pred nama, a u korist vernih gledalaca i slušalaca kojima obećavamo još raznovrsniji i bolji programski sadržaj“, izjavio je novi vlasnik TV Prva i O2 nakon zvanično objavljene vesti o kupovini televizija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari