Za sve one kojima je odlazak na letovanje skupa ili naporna avantura, idealna rezervna varijanta može im biti Srebrno jezero, koje već godinama važi za najprivlačniju turističku destinaciju u Braničevskom okrugu. Udaljeno oko 110 kilometara od Beograda, ovo jezero mami lepim plažama sa restoranima i kafeima, akva-parkom, sportskim terenima i zabavnim parkovima za najmlađe.

– Osim optimalne temperature, ovaj dunavski rukavac ima i čistu vodu, jer je nižeg nivoa od Dunava, što obezbeđuje stalni dotok sveže vode. Osim toga, aduti ove destinacije su i uređene plaže, homoljski specijaliteti i bogat sportski i zabavni program, zbog čega na Srebrnom jezeru boravi i po 5.000 gostiju dnevno – kažu u opštinskoj upravi Veliko Gradište.

Osim plaže na samom jezeru, osveženje se nudi i u akva-parku, koje je prošle godine otvorila beogradska kompanija „Silver lejk“. Tu su i teniski i tereni za male sportove, a dostupni su i sportovi na vodi, kao što su jedrenje, skijanje i vožnja kajakom. Srebrno jezero, dugo čak 14 kilometara a široko 300 metara, idealno je i za ljubitelje ribolova, jer je veoma bogato rečnom ribom, kao što su: som, šaran, smuđ, amur i tostolobik. Ko želi da ovde ostane više dana, smeštaj može da potraži u hotelima „Srebrno jezero“ i „Danubia“, po cenama od 1.500 do 8.000 dinara, u zavisnosti od toga da li se radi o dvokrevetnim sobama ili apartmanima.

Smeštaj se nudi i u privatnim vilama, po pansionskim cenama od 1.200 dinara. Najjeftinija varijanta je boravak u kamp-naselju, u kome se mesto za kamp-kućicu naplaćuje 300, a za šator 200 dinara. – Gostima od nedavno nudimo i novu uslugu u našoj Zoni zdravlja „Dr Filgud“, gde mogu da obave medicinske preglede i podvrgnu se specijalnom režimu ishrane i vežbanju na spravama – kažu u hotelu „Danubia“. Od jula do sredine septembra, gosti u Velikom Gradištu mogu da proprate i brojne manifestacije: „Carevčevi dani“, „Alaske večeri“, veliki narodni vašar, izbor za mis Srebrnog jezera, „Pasuljijada“, kao i SILAFEST, Međunarodni festival turističkog i ekološkog filma.

Izleti

Domaćini za posetioce organizuju i posete termalnoj banji Ždrelo, antičkom lokalitetu Viminacijum i manastiru Tumane. Za ljubitelje krstarenja na raspolaganju je brod „Silver star“, koji plovi do Ramske i Golubačke tvrđave, do Đerdapske klisure i Lepenskog vira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari