Sremska Mitrovica: Besplatna pripremna nastava za polaganje male mature 1Foto: mitrovica.info

Kancelarija za mlade uz podršku Grada Sremska Mitrovica organizuje besplatnu pripremnu nastavu za polaganje male mature iz srpskog jezika i matematike, s ciljem da se učenicima pomogne u ostvarivanju što boljih rezultata na prijemnom ispitu i upisu u željene srednje škole.

Kako prenosi Sremskomitrovački portal, nastava se održava u četiri osnovne škole. Realizacijom besplatne pripremne nastave pomaže se roditeljima da ne plaćaju privatne časove, a đacima se pruža priliku da se adekvatno pripreme kako bi upisali željene škole.

„Sve pohvale Kancelariji za mlade koja je kao i mnogo puta do sada pokazala društvenu odgovornost i sa organizacijom ove besplatne pripremne nastave za male maturante. Pozvao bih sve mlade ljude od 15 do 30 godina da dođu u prostorije Kancelarije gde će da razmenjuju ideje, kao što je ova, a Grad će uvek biti tu da ih realizuje”, rekao je Vladimir Pavlović, predsednik mitrovačke gradske Skupštine.

Biljana Matić, koordinatorka Kancelarije za mlade, rekla je da je pripremna nastava počela od srede, 22. marta, s početkom u 15 časova u četiri osnovne škole: u Laćarku u OŠ „Triva Vitasović Lebarnik”, u Mačvanskoj Mitrovici u OŠ „Dobrosav Radosavljević – Narod”, a u gradu u osnovnim školama „Jovan Popović“ i „Boško Palkovljević Pinki”.

Matić je dodala da ima ukupno 289 prijava, urađeni su rasporedi predavanja, a grupe su raspoređene prema srednjoj oceni iz srpskog jezika i matematime.

Sve dodatne informacije roditelji mogu dobiti u prostorijama Kancelarije za mlade, Svetog Dimitrija broj 10, putem telefona 022/618-276, kao i putem društvenih mreža Kancelarije za mlade.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari