Sremska Mitrovica donirala kombi školi „Radivoj Popović” 1Foto: mitrovica.info

Zahvaljujući donaciji mitrovačke lokalne samouprave, Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Radivoj Popović” dobila je kombi vozilo za prevoz svojih korisnika u Dnevnom boravku i učenika.

Kako prenosi Sremskomitrovački portal, time je svim korisnicima Dnevnog boravka i učenicima ove škole omogućeno da lakše i bezbednije dolaze na časove i aktivnosti, kao i da se vraćaju kućama. Vrednost donacije je oko 1,8 miliona dinara.

ŠOSO „Radivoj Popović” do je sada imala dva kombija, međutim, potrebe su iziskivale najmanje još jedno vozilo.

U ovom momentu prevoze oko 40 učenika i korisnika iz tri pravca sa teritorije grada.

“Za usluge Dnevnog boravka iz gradskog budžeta se izdvaja preko 52 miliona dinara, a takođe se izdvaja i 800.000 dinara za putne troškove korisnika boravka i njihovih pratilaca. Pominjem i da smo uradili još jedan deo Dnevnog boravka na Žitnom trgu. Sve to govori da lokalna samouprava osluškuje probleme svih svojih građana i u skladu sa tim radi kako bi podigli kvalitet života na još viši nivo”, istakao je Dražen Riđošić, načelnik nadležne Gradske uprave.

„Zahvaljujući donaciji Grada Sremska Mitrovica već od 7 časova jedna linija će kretati iz Sremske Rače, koja kupi učenike i korisnike kroz Srem, druga linija iz Zasavice, odnosno iz Mačve, dok treća linija ide iz grada. Do 9 časova svi đaci i korisnici usluga Dnevnog boravka će biti u našim prostorijama, što ranije nije bio slučaj. Dešavalo se da dođu tek oko 10, pola 11, a u 13 časova, odnosno sledeća tura u 16 časova, već kreće nazad, odlaze kući. Izuzetno mi je drago što je lokalna samouprava prepoznala naše potrebe i što zajednički radimo na unapređenju kvaliteta života ne samo naših korisnika, već i njihovih porodica. Dobili smo sistem za koji sam se zalagao od ranije, da dođemo na vrata, preuzmemo dete i u 15 ili 16 časova kad porodici odgovara vratimo ga nazad”, objasnio je Negovan Nikolić, direktor ŠOSO „Radivoj Popović”.

Svi učenici ŠOSO „Radivoj Popović” koji izađu iz sistema obrazovanja, uključuju se u Dnevni boravak, jer i dalje društvo i Grad brinu o njima, napomenuo je na kraju direktor Nikolić i dodao da su tako oni i dalje u sistemu.

Ni jedna usluga u oblasti socijalne zaštite na nivou Grada nema participaciju, ističe on, pojašnjavajući da to znači da je sve besplatno za korisnike, roditelje tj. učenike.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari