Sremska Mitrovica raspisala konkurs za sufinansiranje energetske sanacije kuća i stanova 1Foto: J. B. K.

Grad Sremska Mitrovica raspisao je Javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova. Javni poziv traje do 31. decembra, odnosno dok se sredstva ne utroše.

Kako prenosi Sremskomitrovački portal, prethodno je raspisan poziv za privredne subjekte i utvrđene su liste direktnih korisnika shodno Javnom pozivu za učešće direktnih korisnika (privrednih subjekata) u sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova.

Popis odobrenih zahteva za ovu meru može se naći na službenoj internet stranici Grada.

Pravo na učešće u ovom Javnom pozivu imaju svi građani koji su vlasnici legalnih objekata, izmiruju porez na imovinu i žive u tim objektima.

„Za ovaj projekat izdvojeno je ukupno 12,5 miliona dinara. Reč je o ukupno devet mera, od kojih trenutno nema dostupnog subjekta za meru termičke izolacije ispod krovnog pokrivača, te se građani mogu prijaviti za osam različitih mera. Može se konkurisati i za dve mere pojedinačno ili za jedan od tri ponuđena paketa mera: osnovni, standardni i napredni“, rekao je Miloš Mišković, predsednik Komisije, dodajući:

„Prateći ideju da će veći broj mera obezbediti veću subvenciju, građani koji se odluče za neki od paketa mera mogu ostvariti značajne uštede. Na primer, za osnovni paket mera mogu dobiti subvenciju od maksimalnih 55 odsto, za standardni paket 60 odsto, a za napredni čak 65 odsto. Za pojedinačne mere, maksimalni iznos subvencije grada iznosi 50 odsto”.

Tekst Javnog poziva, kao i konkursna dokumentacija, može se preuzeti na sajtu Grada Sremska Mitrovica i u Gradskom uslužnom centru, ul. Svetog Dimitrija br. 13, Sremska Mitrovica.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari