Srpska lista reagovala na pucnjavu u Donjoj Bitniji: Posledica antisrpskog narativa 1Foto: RTK /arhiva

Srpska lista reagovala je danas na pucnjavu u selu Donja Bitinja, tvrdeći da je takav pritisak na srpski narod u Sirinićkoj župi direktna posledica antisrpskog narativa režima kosovskog premijera Aljbina Kurtija, čije institucije svakoga dana krše prava srpskog naroda i time daju primer drugim esktremistima da mogu da se tako ponašaju prema Srbima.

Osoba albanske nacionalnosti pucala je danas oko podneva u centru sela Donja Bitinja i postavila venac na kuću Svetislava Stojkovića.

„Taj ničim izazvan incident izazvao je uznemirenje srpskog naroda u opštini Štrpce, u kojoj su i dalje sveža sećanja na prošlogodišnje Badnje veče, kada je albanski pripadnik Kosovskih bezbednosnih snaga pucao i teško ranio Stefana i Miloša Stojanovića“, navodi se u saopštenju Srpske liste.

Kako se dodaje, imajući u vidu da za napad na Stefana i Miloša do sada taj pripadnik Kosovskih bezbednosnih snaga nije kažnjen, danas se dogodio novi incident u kome srećom niko nije povređen, jer se stekao utisak da je oružani ili bilo kakav drugi napad na Srbe dozvoljen i da za takva dela nema nikakve odgovornosti.

„Iskustvo nas uči da kosovske institucije, kao i do sada, neće ništa učiniti protiv ovog napadača i zato zahtevamo od Euleksa i KFOR-a, kao međunarodnih organizacija zaduženih za mir i bezbednost na ovim prostorima, da u skladu sa svojim mandatima preventivno deluju i spreče nastavak progona i maltretiranja srpskog naroda“, navode iz Srpske liste.

Napominju da su potrebne jasne i pravovremene akcije, koje će sprečiti egzodus srpskog naroda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari