Albanac pucao u kosovskom selu Donja Bitinja i na kući Srbina ostavio venac 1Foto: RTK (arhiva)

Albanac iz okoline Prizrena ispalio je danas više hitaca u centru sela Donja Bitinja, u opštini Štrpce, a na zidu kuće Svetislava Stojkovića postavio je venac, prenosi Kosovo onlajn.

Iz Policijske stanice u Štrpcu potvrđeno je da je osoba koja je pucala uhapšena.

Prema rečima meštana Donje Bitinje, na zidu kuće Svetislava Stojkovića, koji živi i radi u Švajcarskoj, postavljen je venac sa cvećem i porukom na albanskom jeziku.

Oni su se odmah nakon pucnjave okupili na tom mestu, a Jovica Staletović je naglasio da se možda samo pukom srećom nije desilo ništa ozbiljnije i niko nije povređen.

„Negde oko 11.45 smo čuli pojedinačnu, a zatim četiri puta rafalnu pucnjavu. Dok smo se pitali šta je bilo, okupili smo se ovde i videli da je venac postavljen tu gde ne treba da bude, jer tu nikada nije postojao grob, koje je malo niže“, rekao je Staletović.

Kako je kazao da se pucač, Albanac iz Mačiteva kod Prizrena, setio posle 81 godine da mu je tu poginuo deda u Drugom svetskom ratu i dodao da su ga ubili Bugari, a ne Srbi.

Meštani kažu i da su članovi iste albanske porodice i pre šest godina pokušali da u dvorištu kuće porodice Stojković postave spomenik, ali su se tada okupili u znak protesta i spomenik je odmah uklonjen.

Policija tvrdi da se radi o šezdesetosmogodišnjem Albancu N.N. iz opštine Suva Reka, kojem je određeno zadržavanje od 48 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari