Srpski državljani nakon dvonedeljnog karantina u Francuskoj stigli u Srbiju 1Foto: Aerodrom Nikola Tesla

Srpski državljani koji su dve nedelje proveli u karantinu u Francuskoj, zbog sumnje da su zaraženi korona virusom, stigli su u Srbiju, prenosi RTS.

Oni su u Francusku prebačeni iz kineskog Vuhana, žarišta epidemije korona virusa.

Nakon dvonedeljnog karantina u Eks-on-Provansu, u blizini Marseja, Aleksandar Kalaba, po dolasku na aerodrom, kako se navodi, rekao je novinarima da se oseća fenomenalno i da mu je drago što je konačno stigao u Srbiju.

„Drago nam je da smo tu i da se zahvalimo svima koji su brinuli, ko je zvao, da se sve ovo teškom mukom organizuje“, rekao je Kalaba po sletanju iz Frankfurta, prenosi RTS.

Kako je RTS naveo, Kalaba je rekao da je u karantinu u Francuskoj kretanje bilo ograničeno, kao u, kako je kazao, „nekom malo lakšem zatvoru“.

„Imate sok, vodu, kafu, ali nemate šta da radite. Mi smo to pokušali da razbijemo na neki naš način, balkanski, da pijemo kafu, sok, ali prošlo je“, dodao je Aleksandar Kalaba.

On je rekao da se neže vraćati u Vuhan, ali da hoće u Kinu.

Aleksandar Kalaba je dodao da se nisu plašili u Vuhanu da će se razboleti i da se sprijateljio sa ostalom trojicom evakusianih Srba iz tog grada, piše RTS.

„Niko nije kukao, nedostajala nam je porodica, ali navikli smo. Kada radite tamo morate da isključite neke emocije“, rekao je Kalaba, a preneo RTS.

Njih četvorica su po dolasku na aerodrom prošli uobičajenu zdravstvenu kontrolu.