SSP: Grad Novi Sad mora da dotira povećanje plata zaposlenima u PU „Radosno detinjstvo” 1foto: Pixabay/FeeLoona

Boravak 17.000 novosadskih mališana u vrtićima biće doveden u pitanje, jer su zaposleni u voznom parku, vešeraju i kuhinji Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo” u bezizlaznoj situaciji zbog teških uslova rada i plata ispod minimalca, saopštavaju iz novosadskog odbora Stranke slobode i pravde.

„Oni rade za 35.000 dinara, a ukoliko odu na bolovanje mogu da se nadaju i daleko manjoj plati. Beneficija nemaju. Plaćen im je noćni, ali ne i prekovremeni rad, a budući da je broj zaposlenih daleko manji od realne potrebe – svi oni rade prekovremeno“, nastavlja se u saopštenju.

Kako dalje dodaju, zaposleni su se 8. septembra obratili direktorki PU „Radosno detinjstvo” Marijani Popov, nakon čega je održan sastanak sa sindikatom i predstavnicima Grada, jer zakonski nemaju pravo na štrajk.

„Očajni ljudi na ovaj način pokušali su da skrenu pažnju na dugogodišnji problem koji ih je, usled preteće krize i rastuće inflacije, doveo na rub egzistencije. Zakonski rok od osam dana za odgovor istekao je 20. septembra, a podrška rukovodstva preduzeća, Grada, ali i sindikata je izostala. Preti im se i otkazima“, kažu iz GrO SSP.

Sve to bi moglo smatraju da se reši ukoliko bi Grad imao sluha za muke naših sugrađana.

„Naime, iako je koeficijent fiksan na nivou cele države, Grad, kao osnivač PU „Radosnog detinjstva” morao bi da dotira povećanje plate, kao što je to bio slučaj sa GRAS-om. SSP apeluje na gradske oce da izađu u susret našim sugrađanima koji i pored svih nevolja predano i odgovorno brinu o najmlađim Novosađanima“, zaključuje se u saopštenju.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari