SSP Topola: Zašto se redovno ne odnosi smeće iz sela opštine Topola 1Foto: Stranka slobode i pravde Topola

Meštani sela u opštini Topola se već neko vreme žale da se smeće sa seoskih područja ne odnosi redovno.

Kako navode u Opštinskom odboru Stranke slobode i pravde, za odvoz smeća sa seoskog područja zadužena je privatna firma A.S.A.E C.O, a ne javno komunalno preduzeće JKSP „Topola“.

„Prema ugovoru koji je firma A.S.A.E.C.O. potpisala sa krajnjim korisnicima smeće se odvozi jednom nedeljno, odnosno četiri puta mesečno. Međutim, u praksi je drugačije. Smeće se u najvećem broju slučajeva odvozi jednom mesečno. Računi stižu redovno, naravno obračun se odnosi na odvoženje smeća četiri puta mesečno“, navodi se u saopštenju SSP-a.

Oni ističu da je kompanija A.S.A.E.C.O. od nedavno zatvorila svoju kancelariju u Topoli, pa građani nemaju kome da se žale, niti mogu na neki način da dobiju bilo kakve servisne informacije vezane za odvoženje smeća.

U vremenu kada su lokalnoj vlasti „puna usta“ ekologije dolazi se u situaciju da se stvaraju mini deponije oko kontejnera. Na taj način prvenstveno se stvara ružna slika, a i psi raznose svuda smeće, što može izazvati posledice po zdravlje ljudi, domaćih životinja kao i useva, ističu u SSP-u.

OO Stranke slobode i pravde predlaže da konačno otpad sa seoskog područja počne da odvozi JKSP „Topola“ kako bi, prvenstveno, sav novac od naplate odvoženja smeća ostao u budžetu javnog komunalnog preduzeća a ne, kao do sada, da odlazi na račun privatne firme.

Nadležnima postavljaju pitanje kome građani da se obrate za servisne informacije i kome da upute primedbe ili pritužbe za neredovno odnošenje otpada sa seoskog područja?

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari