SSP traži da se poprave pokretne stepenice na železničkoj stanici u Užicu 1Železnička stanica Užice/Foto: N. Kovačević

 

Gradski odbor Stranke slobode i pravde zatražio je da se hitno poprave pokretne stepenice u zgradi železničke stanice u Užicu i da stanica radi 24 sata, a ne kao sada do 20 časova.

„Da bi putnik, natovaren koferima, došao do peronske platforme i ušao u voz na stanici treba da pređe prepreke, u vidu tri nivoa stepenica, od ulice do salter sale, pa do prvog nivoa i na kraju do platforme, što je za neke naše sugrađane“, navodi taj odbor, „ skoro neizvodljivo“.

„Pokretne stepenice ne rade već dve godine i niko ih ne popravlja, a i što bi “pošto će se jednom opet pokvariti“ , kako nam je u neformalnom razgovoru rečeno“.

Šalter sala, ističu u SSP-u, ne radi posle 20 časova iz bezbednosnih razloga, jer na stanici ne postoji noćni čuvar poslednih deset godina“.

SSP traži da se poprave pokretne stepenice na železničkoj stanici u Užicu 2
Železnička stanica Užice/ Foto: N. Kovačević

„Ako putujete, prepušteni ste sami sebi i vučete preteške kofere od nivoa do nivo, što je za naše starije sugrađane ili porodice sa decom skoro nemoguća misija, uz napomenu da kartu morate da kupite dan ranije, ako idete večernjim ili noćnim polascima“.

Takav odnos prema putnicima, dodaju u SSP-u, „zahvaljujući čijim novcem zaposleni primaju platu, apsolutno je neprihvatljiv, ponižavajući i anticivilizacijski“.

Užički SSP traži od nadležnih da se pokretne stepenice odmah stave u funkciju i da se omogući da šalter sala radi 0-24 časa.

„Ako država ima para da iz budžeta svih građana plaća hiljade autobusa i obezbeđuje besplatan prevoz za kontramiting vlasti u Beogradu, može i putnicima železnice da pružu osnovni i elementarni nivo usluge“, poručuju iz odbora SSP-a.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari