SSP: Tužilaštvo i policija da reaguju na izjavu člana SNS da je pretukao novinara u Grockoj 1Željko Matorčević Foto: printscreen/N1

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da tužilaštvo i policija moraju „hitno da reaguju“ povodom informacije koja se pojavila u medijima da je jedan istaknuti član Srpske napredne stranke (SNS) na sastanku opštinskog odbora u Grockoj „u jednoj od rasprava oko raspodele plena“ pitao lokalne šefove „sada vam ne valjam, a kada sam pretukao Matorčevića onda sam vam bio dobar“.

„Navodno se radi o istom čoveku koji je prošle godine napao i aktiviste na štandu u Boleču i dobio punu podršku i ličnu zahvalnost i zaštitu od premijerke (Ane) Brnabić. SSP zahteva od tužilaštva i policije da hitno reaguju, na raspolaganju im je i poligraf. Tek kada utvrde ko su izvršioci, eventualni naručioci, kao i lica koja su znala, a prikrivala izvršioca Grocka će biti sigurna za život ljudi koji samo pošteno rade svoj posao“, navodi se u saopštenju Opštinskog odbora SSP Grocka.

U saopštenju se podseća da je prošlo je 1.800 dana od kada je napadnut i pretučen glavni i odgovorni urednik portala Žig info Željko Matročević, a da se i dalje ne znaju počinioci, iako „svi u Grockoj znaju da je Matorčević pretučen samo zato jer je pošteno radio svoj posao“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari