SSP: Učenici i zaposleni u OŠ “Svetislav Golubović Mitraljeta” "izloženi maltretiranju" ugovoren rok za rekonstrukciju čak 365 dana 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/MO)

Potpredsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Tijana Šerbula upozorila je danas da će učenici, roditelji i zaposleni u OŠ “Svetislav Golubović Mitraljeta” biti „izloženi maltretiranju još sigurno šest meseci“ jer je, umesto da rekonstrukcija škole bude urađena tokom letnjeg raspusta, „ugovoren rok od čak 365 dana“.

„Agonija dece, roditelja i zaposlenih u OŠ ‘Svetislav Golubović Mitraljeta’ se nastavlja. Umesto da je rekonstrukcija škole urađena u vreme letnjeg raspusta ugovoren je rok od čak 365 dana“, naglasila je u pisanoj izjavi Šerbula, navodeći da „već godinu dana deca od I do IV razreda idu u okolne škole“.

„Da stvar bude gora, učenici od V do VIII razreda nastavu pohađaju u školi „Ilija Birčanin“ u Zemun Polju i to samo u popodnevnoj smeni. Roditelji ih maltene ne viđaju tokom radne nedelje jer deca stižu oko 20 časova uveče i nemaju vreme za boravak sa porodicom, ne mogu da idu na sport i potpuno im je promenjen život“, navela je Šerbula.

Ona je ukazala da u trenutku kad rok ističe „gradska vlast raskida ugovor sa izvodačem i obećava da će novi izvodač početi sa radom u avgustu i da će mu za završetak radova biti potrebno još šest meseci“.

„To znači da su gradski čelnici još u februaru znali da škola neće biti gotova do 1.septembra, ali su o tome ćutali. To znači još sigurno šest meseci maltretiranja dece“, upozorila je Šerbula u saopštenju Stranke slobode i pravde.

Ona je istakla da će se „ovakve stvari i kašnjenja dešavati dok god je ova vlast na čelu Beograda“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.