SSP Užice: Ko je odlučio da se zelena pijaca privremeno izmesti ispred gradskog stadiona 1Pijaca ispred stadiona/ Foto: SSP Užice

Užički odbor SSP traži od nadležnh u gradu da saopšte ko je i na osnovu kojh kriterijuma odlučio da privremeno izmesti zelenu pijacu, čija rekonstruicija je u toku, na prostor ispred gradskog stadiona u Omladinskoj ulici.

Uz isticanje da rekonstrukcija jedine pijace u Užicu „traje unedogled i da je najavljeno da će biti završena u novembru“,  odbor SSP istče da je „80.000 Užičana upućeno na potpuno neadekvatan prostor pored stadiona, u blizini benzinske pumpe, pored magistrale i blokova“.

To je, ocenujuje se, „najnepovoljnije moguće mesto u gradu i na štetu građana“, te da „od juna traje agonija stanara, prolaznika, vozača i građana u Omladinskoj ulici“.

„Umesto da pijacu privremeno izmeste na već ograđen i prazan prostor bivšeg “buvljaka”, koji poseduje svu potrebnu infrastrukturu, gde nema frekventnog saobraćaja, niti stambenih zgrada, lokalna samouprava je odlučila ovako, te pitamo da li je bilo ko iz sektora urbanizma ili saobraćaja bio uopšte konsultovan pri donošenju takve odluke“.

SSP Užice: Ko je odlučio da se zelena pijaca privremeno izmesti ispred gradskog stadiona 2
Pijaca u Užicu, radovi/ Foto: Nenad Kovačević

Rezultat te „neodgovorne odluke je“, navodi se, „kompletan haos, pa nam se javljaju ogorčeni stanari iz Omladinske ulice, koji više neće da trpe blokadu u kojoj žive mesecima i ne žele da budu žrtve pogrešnih odluka lokalne samouprave“.

„Građani ne mogu da prođu do ulaza, isparkiraju kola, niti po povratku nađu svoje plaćeno parking mesto. Vozačima je otežan pristup benzinskoj pumpi i stvaraju se kolone, a onemogućen je i pristup vozilima specijalne namene“, saopštio je odbor SSP.

Komunalna milicija, zaključuje se, „izlazi jednom dnevno, ali nije u stanju da reši nagomilane probleme“.

Sukobi

„Sukobi stanara, vozača, dostavljača, kupaca i prodavaca na navedenom prostoru su svakodnevni i samo je pitanje kada će situacija eskalirati“, poroučio je odbor SSP u Užicu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari