Rekonstrukcija užičke Zelene pijace biće završena u novembru 1Foto: Grad Užice

Radovi na rekonstrukciji Zelene pijace biće završeni u novembru, kaže za Danas direktor JP „Užice razvoj“, Miloš Milivojević.

Radovi u okviru treće faze rekonstrukcije Zelene pijace odvijaju se predviđenom dinamikom, saopšteno je na sajtu grada Užica.

Kako se navodi, od ukupno tri nivoa čelične konstrukcije, u toku su završni radovi na prvom nivou, gde je postavljena konstrukcija i gde će uslediti postavljanje limene pokrivke i leksana.

“U toku naredne nedelje očekuje se i završetak svih betonskih radova, postavljanjem preostale dve betonske stope, nakon čega će biti postavljene i rešetke za odvod kišnice. Uslediće montaža čelične konstrukcije drugog i trećeg nivoa, pa asfaltiranje”, poručili su nadležni.

Rekonstrukcija užičke Zelene pijace biće završena u novembru 2
Zelena pijaca kod stadiona/Foto: Ana Milošević/Danas

Prema trenutnoj situaciji trebalo bi da svi betonski i radovi na montaži čelične konstrukcije i krovne pokrivke budu završeni tokom novembra meseca.

Podsetimo, rekonstrukcija Zelene pijace počela je krajem 2018. godine, a sredinom marta gradske vlasti poručile su da će radovi biti završeni za 120 radnih dana.

Ipak, kako za Danas kaže direktor JP „Užice razvoj“, Miloš Milivojević, rok za završetak radova je novembar.

„Imali smo usaglašavanje projektne dokumentacije i nagli porast cena građevinskog materijala, početkom godine, zbog koga je rađen rebalans budžeta. Iz tih razloga, izvođač je sa radovima počeo tek početkom jula“, objašnjava Milivojević.

Ukupna vrednost rekonstrukcije je oko milion evra.

Inače, Zelena pijaca je krajem juna ove godine privremeno premeštena na parking pored stadiona „Radomir Antić“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari