SSP: Užička vlast pretvorila pešačku zonu na Trgu Svetog Save u parkiralište 1Foto: N. Kovačević

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) optužio je užičku vlast da je pešačku zonu na Trgu Svetog Save, u centru grada, pretvorila u parkiralište.

„Trg Svetog Save, projektovan kao pešačka zona za građane i decu iz velikog broja okolnih škola, lokalna vast je pretvorila u parkiralište sa polomljenim klupama koje nisu zamenjene decenijama i žardinjerama u kojima je, umesto cveća, đubre“, navode u odboru SSP.

„Svakom dobromanemrom čoveku“, dodaju, „jasno je da vlast ne samo da nije u stanju ništa novo da napravi, već ne ume da održava ni ono što je zatekla“.

Dokaz za to su, „i dve sadnice koje su, već dve godine, zasađene u plastičnim kacama, kao i prostor ispred OŠ „Dušan Jerković” gde je posečeno drveće, a zelene površine su betonirane“.

„Umesto školskog dvorišta, ispred Tehničke škole je parking pa đaci na haube i krovove automobila stavljaju užinu i čaše sa sokovima“.

Dalje se navodi da SSP „garantuje da će, posle smene nestručne i bahate vlasti, Trg Svetog Save urediti tako da bude na usluzi građanima“.

„Zona će striktno biti pešačka. Biće zabranjeni saobraćaj za automobile i pakiranje, a čitavom prostoru biće vraćen stari sjaj, obnovljen mobilijar, igralište i zasađeno cveće“.

„Ispred Tehničke škole biće uređeno đačko dvorište sa klupama, stolovima i zelenilom, za dostojanstven boravak i druženje dece, a OŠ „Dušan Jerković“ ponovo će imati dvorište sa zelenom površinom“, poručuju iz užičkog odbora SSP.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari