SNS Užice: Na Trgu Svetog Save biće pešačka zona, kada se reši problem nedostatka parking-mesta 1Foto: N. Kovačević

Na optužbe SSP-a da je lokalna vlast u Užicu pešačku zonu oko škola na Trgu Svetog Save pretvorila u parkirališta, užički odbor SNS je poručio da je taj prostor, njihovim planovima, predviđen da bude pešačka zona, ali će to biti, poručuju, „tek onda kada se reši problem nedostajućih parking-mesta“.

„Možda su vaše namere drugačije, iselićete stanare iz obližnjih zgrada ili im zabraniti kupovinu i korišćenje automobila“, uzvraćaju naprednjaci na optužbe užičkog odbora SSP-a.

Ocenjuju da se „deca druže svakog dana ne samo u prostoru škola, nego i na  sportskom terenu na tom trgu i rekonstruisanom parku ispred Gradskog kulturnog centra“ i poručuju da će najavljenom izgradnjom, „Dečiji kulturni centar biti prostor za druženje i igru najmlađih Užičana“.

„Možda ste zaboravili, kako je OŠ „Dušan Jerković“ izgledala do pre par godina, pre rekonstrukcije fasade i krova“.

„Uređenje dvorišta, inicirali su i realizovali kroz program „Udružimo se“ upravo roditelji i zaposleni, a svako stablo koje je uklonjeno, uklonjeno je prvenstveno zbog bezbednosti dece, o kojoj ste toliko brinuli tokom izvođenja građevinskih radova“, ističu narednjaci.

Navode SSP-a da je „umesto školskog dvorišta, ispred Tehničke škole parking i da đaci na haube i krovove automobila stavljaju užinu i čaše sa sokovima“, naprednjaci uzvraćaju da je time ta škola „pomenuta u negativnom kontekstu“ i da SSP „zasenjuje vrhunske uspehe njenih učenika i menadžmenta“.

„Zahvaljujući tim uspesima, u prostoru bivše kasarne u Krčagovu, biće opremljen najmoderniji Trening centar za obuku učenika u sistemu dualnog obrazovanja. I to će biti još jedno mesto sa uređenim prostorom i parkom za učenje i druženje“.

„Nismo i nećemo“, poručuju naprednjaci, „pričati bajke, ni pesmice o drveću i cveću, obećavati ono što ne možemo ispuniti, ali ćemo nastaviti sa realizacijom svih važnih projekata energetske sanacije i rekonstrukcije naših škola i vrtića“.

„Obnavljaćemo“, ističu, „postojeća i graditi nova dečija igrališta i sportske terene, kao što smo to činili i u prethodnom periodu“.

„Na našu podršku i dalje mogu računati svi učenici i njihovi roditelji, bilo da je reč o stipendijama, naknadama ili drugim merama koje realizujemo sa ogromnim zadovoljstvom“.

„Najlakše je sedeti ispred tastature i kucati reči i rečenice, čiji je jedini cilj zacrneti i zaseniti sve što je dobro i to, gospodo iz SSP-a razumemo, naročito u trenutku kada se bliže izbori“, poručuju iz užičkog odbra SNS.

O starom sjaju grada  

„Da li je moguće“, pitaju naprednjaci predstavnike SSP-a, „da govorite o starom sjaju ovog grada? Da li pritom mislite na oronule fasade škola, grejanje na ugalj i mazut, stare prozore i vrata škola od kojih većina nije bila u funkciji. Ili možda na plato ispred Užičke gimnazije i Crkve Svetog Đorđa, esnafske česme na kojima se ni slova nisu videla?“

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari