Na prozivke o vezama SNS sa kriminalcima, užički naprednjaci uzvraćaju: Đilas je kriv za sve 1Foto: N. Kovačević

Na javna pitanja odbora SSP o ralozima za povećenje stope kriminaliteta i vezama SNS sa krimilancima, užički naprednjaci su uzvratili da im je „trebalo vremena da „obnove i rekonstruišu sve što su sledbenici politike Dragana Đilasa i njemu sličnima, pod okriljem žute ili narandžaste boje, prepustili zubu vremena“.

Razlog za tu stranačku prepisku je nedavni vatreni obračun kriminalaca u centru Užica, na Aleksića mostu, u kome su povređene tri osobe.

„Kada pitate za globalni indeks organizovanog kriminala u prethodnih deset godina, dužni ste da građanima Užica pružite i informacije o istoj toj stopi u periodu vladavine vašeg lidera“.

„Tek tako moći ćemo da napravimo jasno poređenje i da građanima prezentujemo istinite činjenice. Ovako“, uzvraćaju naprednjaci, „jasan je pokušaj manipulacije statističkim podacima“.

„Smešnim“ su ocenili pitanje SSP o tome ko je odgovoran za to što je Srbija, prema podacima Evropskog centra za mir i razvoj Univerziteta za mir UN-a za 2023. godinu, prva u Evropi po broju masovnih ubistava, pitajući predstavike SSP zar im zaista trebaju podaci te organizacije da bi utvrdili da su se u Srbiji desila dva slučaja masovnih ubistava, što nas je svrstalo na tu poziciju.

„Zna se ko su krivci i počinioci ovih zločina i oni su tamo gde i treba da budu u jednoj uređenoj državi“.

Na prozivke o vezama SNS sa kriminalcima, užički naprednjaci uzvraćaju: Đilas je kriv za sve 2
Sedište SNS u Užicu: Foto N. Kovačević

O oceni SSP da je broj krivičnih dela na području Policijske uprave Užice veći za tri odsto, nego u istom peridu prošle godine, naprednjaci uzvraćaju da je razlog za to naveden u izveštaju policije i da je „rezultat pojačane aktivnosti policijskih službenika u otkrivanja krivičnih dela“

„Svesno ga niste naveli, jer svedoči o radu nadležnih službi na otkrivanju i sankcionisanju počinilaca. Niste naveli ni podatak da je na području Užica, u odnosu na prethodnu godinu, kada je registrovano 381 krivično delo, ove godine ukupno registrovano 386 dela, što je uvećanje za jedan odsto“,  ogovaraju naprednjaci.

Na pitanje „da li su učesnici pucnajve u Užicu poznati naprednjacima, koji su ih, kako se po Užicu šapuće, koristili za razbijanja blokada poljoprivrednika i protesta građana“, naprednjaci poručuju da im „nije jasno o kakvom razbijanju blokada i protesta govori gospoda iz SSP“.

„Svake sedmice organizujete protesno okupljanje i šetnju, a nismo čuli ni glas ni šapat o tome da je neko pokušao da to spreči i razbija. I kakave uopšte veze ovaj događaj na Aleksića mostu ima sa vašim protestima?“

Na tvrdnju užičkog SSP da ta stranka nikada nije bila na vlasti, naprednjaci ističu da se predsednik te stranke Dragan Đilas 2004. učlanio u DS i da je za njenog predsednika izabran 2012. godine.

Bio je, podsećaju naprednjaci, direktor Narodne kancelarije predsednika u od 2004. do 2007. godine, gradonačelnik Beograda od 2008. do 2013., ministar bez portfelja zadužen za Nacionalni investicioni plan, te da je 2019. godine osnovao SSP.

„Isti onaj Dragan Đilas koji je bio gospodar medija u vreme svoje vlasti i neformalni vlasnik većine nacionalnih televizija, čak i formalni suvlasnik jedne od njih. Isti onaj Dragan Đilas na čijim računima su bile stotine miliona evra, dok je državna i narodna kasa bila prazna“, poručuju užički naprednjaci.

Izbori su trenutak istine

Izbori se bliže, ističu naprednjaci i s njima „trentak istine o tome da će čovek, koji se vratio pod sloganom „Pravac Evropa“, u Evropu otići sa nekoliko svojih tajkuna da nastavi tamo gde je stao – sa otvaranjem i punjenjem sopstvenih računa“.

Đilas brana napretku Srbije

„Dragan Đilas mora se vratiti tamo gde ga je narod poslao – u političku istoriju, kako bi Srbija nastavila da napreduje i da se razvija, da gradi auto-puteve, bolnice, škole, vrtiće, fabrike i kako bi Srbija ostala ono što sada jeste, samostalna i nezavisna država koja se rukovodi svojim, a ne iteresima stranaca“, poručuju užički naprednjaci.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari