SSP: Vesić obmanjuje javnost izjavom da je autoprevoznicima plaćena naknada štete zbog protesta 1Foto: Beoinfo

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić „ponovo slagao građane kada je izjavio da je Grad Beograd imao direktnu štetu od blokada usled protesta i da je morao da uplati 12 miliona dinara autoprevoznicima kao naknadu, jer nisu vozili“.

„Sam Vesić dobro zna da nikakve isplate nije bilo, niti će jer niko ne plaća štetu koja je izazvana višom silom na koju ne utiče nijedna od strana. Takođe, postoje procedure koje se prilikom isplate iz budžeta moraju ispoštovati, koje je nemoguće završiti ‘preko noći’. Neko bi morao da piše zahtev, da dokaže štetu, a Grad da se sa takvim nečim saglasi“, navodela je u pisanoj izjavi potpredsednica Gradskog odbora Beograd Stranke slobode i pravde Ana Gođevac.

Gođevac je navela da je Vesićeva izjava „još jedan vid obmanjivanja javnosti u nameri da se oni koji su na miran način izrazili svoje neslaganje sa izmenama Zakona o eksproprijaciji i Zakona o referendumu, prikažu kao oni koji ne vole Beograd i nanose štetu svom gradu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari