SSP Zrenjanin: Firma osnovana za 100 dinara, kupila fabriku vode 1foto Miroslava Pudar

Gde to ima da firma, koja je osnovana sa 100 dinara, kupi zrenjaninsku fabriku vode,
reakcija je na vest o prodaji fabrike Stranke slobode i pravde u Zrenjaninu.

Oni upozoravaju da je kupac beogradsko predezeće Pannonian water u vlasništvu arapske firme, čiji predstavnici su i predstavnici Mettito korporacije, koja treba da gradi prečistač otpadnih voda u Zrenjaninu, a da su obe firme registrovane na istoj adresi.
„Ovo je još jedna ujdurma vlasti i sve je smišljeno i pripremano od strane vladajuće klike, jer je sve prošlo ispod radara, daleko od očiju javnosti. Kako će voda puna arsena biti tretirana ne znamo, koliko ćemo je plaćati i šta ćemo plaćati ne znamo, ko je direktno angažovan na projektu Metitto, preko Esia procesa procene uticaja na životnu sredinu i društvo, suviše pitanja, a malo odgovora. Ipak, jedno znamo, voda arapima – zemlja kinezima, nacionalni spas, nema šta. Korupcija, manipulacije odlikuje ovu vlast, postoji samo jedno resenje a to je 3. april“ poručuje potpredsendica SSP u Zrenjaninu Sonja Pernat.
Kako kaže, zrenjaninska fabrika je prodata za 417 miliona dinara iz trećeg puta, namiruje se banka, a novac dat od građana, treba da se zaboravi, dok grad nema udeo a dao je zemljište i 100 miliona dinara.

„Distribucija pitke vode i prerada otpadne vode ne mogu nikada biti profitabilne delatnosti, voda je strateški element i neposredna dostupnost prirodnih resursa određuje sudbinu ljudske zajednice. Ograničen pristup vodi donosi bolest, bedu i migracije. Ko je odgovoran što je cela zemlja, a posebno Zrenjanin u rukama stranih sumnjivih investitora“, pita Sonja Pernat.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari