Protest "Bitka za Zrenjanin" održan jer se život sveo na preživljavanje 1Foto: M.P. / Danas

Zrenajnin je deponija najprljavije svetske industrije i sve su to razlozi – a imamo ih mnogo – zbog kojih smo se večeras okupili, a sve to je posledica 12 godina vlasti Srpske napredne stranke, rekao je Miljan Čičić iz pokreta „PUF – Promene u fokusu“ na protestu „Bitka za Zrenjanin“.

Protest „Bitka za Zrenjanin“ zbog problema stanovnika održan je večeras u centru tog grada, a protestna povorka je otišla do zgrade Policijske upr

Miljan Čičić, jedan od organizatora skupa, podsetio je da Zrenjanin nema vodu za piće više od 20 godina, da se zatvaraju škole i da deca nemaju grejanje u školama.

Ukazao je da je voda iz nove fabrike vode nezadovoljavajućeg kvaliteta, da su se zbog toga građani masovno žalili da im se kvare veš-mašine i bojleri i da su zabrinuti kako ta voda utiče na zdravlje ljudi, ali je rekao i da sadašnja vlast nije kadra reši da taj problem.

Čičić je rekao da su građani podjednako zabrinuti i zbog najave gašenja srednje škole „Uroš Predić“ i podsetio da je Zrenjanin bio industrijski centar u SFRJ i rekao da je zabrinjavajuće to što gašenje preti školi koja je bila nadaleko poznata i gde su se školovali prehrambeni, hemijski i tekstilni tehničari.

„Mi ćemo se okupljati, nama predstoje lokalni izbori i mislimo da je sazrelo za promene u našeg gradu jer jedino tako mogu da se reše rastući problemi u društvu i našem gradu, želimo da vratimo naš grad u ruke naših sugrađana, da opet prodišemo i postanemo prepoznatljiv grad kao što smo nekada bili“, poručio je Čičić.

Sonja Pernat, narodna poslanica Stranke slobode i pravde i predsednica zrenjaninskog odbora SSP rekla je da je protest „Bitka za Zrenajnin“ jedna od bitaka za Zrenjanin koja će se i dalje voditi, a da je važno da se građani okupljaju u sve većem broju.

Kazala je da se život u tom gradu sveo na preživljavanje i da svi to osećaju na svojoj koži, pogotovo zbog vode o kojoj nemaju prave informacije, zbog „basnoslovno skupih računa“, opravdane reakcije potrošača na daljinsko grejanje i zbog toga što je, kako je navela, grejanje u Zrenjaninu zvanično najskuplje ne samo u Srbiji, nego i u regionu.

„Nećemo više neće dozvoljavati da nas predstavljaju da smo neki nacionalni interes, a te patriote nas zaista rentiraju Kinezima gde smo sada postali stranci na sopstvenoj zemlji, nemamo mogućnost da živimo, nego imamo obavezu da preživljavamo i to zaista nije svrha života“ kazala je ona.

„Zrenjanin je moj jedini grad, ovo je najlepša zemlja na svetu i mogu oni da budu bahati i pohlepni, a moje srce je mnogo veće od toga i ja ću to izdržati zajedno sa svim svojim sugrađanima“, poručila je Sonja Pernat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari