SSP Zrenjanin: Ne mogu se sprečitu građani cepanjem plakata 1Foto: ssp zrenjanin

Gradski odbror SSP Zrenjanin upozorio je pred današnji skup „Zrenjanin protiv nasilja“, koji se održava u 18 časova kod jezera u Maloj Americi, da se cepaju plakati koji pozivaju građane na okupljanje.

Kako navode u svom reagovanju, svi plakati koje su građani u toku noći lepili, kako bi obavestili ostale građane na mirni protest „Zrenjanin protiv nasilja“, u toku noći su skinuti sve do jednog.

„Verovatno su u toku noći naprednjaci aktivirali svoju poslušnu pešadiju, da plakati ne vide svetlost dana. Cepanje  plakata, vađenje flajera, kojima su građani obaveštavali komšije za predstojeći mirni protest, mrak, strah i ucene su njihov modus operandi“, poručuju iz SSP Zrenjanin.

Skup će se održati kod spomenika na šetalištu pored jezera u Maloj Americi, a sa ovog događaja građani Zrenjanina će poslati snažnu poruku „protiv narastajućeg nasilja u društvu i bezobzirne vlasti, na čelu sa Aleksandrom Vučićem, koja ga promoviše“.

Posle okupljanja, građanke i građani će se uputiti u protestnu šetnju pored institucija sistema, koje smatraju odgovornim za situaciju u kojoj se društvo nalazi.

Građanski protest podržavaju Stranka slobode i pravde, Pokret Srce, stranka Zajedno, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Demokratska stranka, Pokret Novi optimizam, Sindikat Sloga, Udu+rrženje Građanski preokret, Pokret slobodnih građana, Kreni promeni, Dosta je bilo i PUF.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari