SSP Zrenjanin: Novi budžet, stare laži 1Foto: M. P.

Gradski odbor SSP Zrenjanin saopštio je da naprednjačka vlast godinama u Zrenjaninu usvaja gradski budžet nazivajuči ga razvojnim a da skoro deceniju građani Zrenjanina ne vide nikave efekte.

Stanovništvu ove sredine od silnih razvojnih karakteristika svakog budžeta, kako to nesposobna lokalna vlast predstavlja, ostaje samo gomila laži i besmislica, tvrde u SSP.
“Suština je u sledećem, kakav god budžet da usvojite, koliko god se trudili da te budžete predstavite kao razvojne, jedino što je dokazivo je vaša nesposobnost. Da ste bili sposobni da upravljate vašim gradskim odborom, ne bi dobili poverenika. Da ste bili sposobni da upravljate poslovima koji su u nadležnosti organa gradske uprave ne bi dobili pomoćnika gradonačelnika iz Beograda”, poručuje Sonja Pernat, potpredsednica GO SSP.

Kaže da je poduži spisak projekata koje su iz vlasti obećavali, a nisu uradili – fabrika vode, obilaznica oko grada, aerodrom, staza za bob i trke formule, akva park, golf teren, veliki park sa oko 600 stabala i trim stazom …

„Od promašenih i nepotrebnih investicija je dovoljno da nabrojimo izgrađenu, a van funkcije, fabriku vode, kao i reflektore na gradskom stadionu, koji ama baš ničemu ne služe“, kaže potpredsednica SSO Zrenjanina, Sonja Pernat.

Ona kaže da je, ipak, najočigledniji primer nesposobnosti vlasti izgradnja obilaznice oko Zrenjanina.

„Još 2015. godine su tvrdili da je potpisan ugovor na osnovu kojeg je trebalo da budu izmešteni dalekovodi na trasi obilaznice, da je urađena projektna dokumentacija za izmeštanje dalekovoda, ishodovana građevinska dozvola, a da je u Pokrajini ugovor prošao i revizionu komisiju a onda je dozvola istekla. Početkom ove godine trvdili su da će biti završen krak obilaznice a vidimo da nije“, rekla je Sonja Pernat, potpredsednica SSP i dodala da je sadašnja vlast još 2012. godine tvrdila da je za izgradnju obilaznice obezbedila 10 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari