Šta bi novi gradonačelnik morao da zna

Metro u Beogradu nije samo metro

Ostavite komentar


  1. A celo urednistvo i novinari „Danas-a“ bi trebali da se edukuju kako biti kriticki orijentisani prema vlasti. To podrazumeva i pominjanje primera dobre prakse i korisnih stvari koje su uradjene za nasu zemlju. Samo mala preporuka.

  2. …pa kaze: „Od 1982. godine, Vukan Vučić, profesor sa neznanog univerziteta iz Filadelfije“…..Pa cestitam gospodine Pacicu. Vama je University of Pennsylvania „neznani univerzitet iz Filadelfije“. Mozda bi trebalo da „malo“ „izgooglate“ Profesora Vucica, a i pomenuti univerzitet. Vukan Vucic je Profesor Emeritus na Ivy League University of Pennsylvania koji je osnovan 1740 godine. Isti je prema US News and World rangiran OSMI u USA a The Times Higher Education World University Rankings 2018 listi je DESETI na svijetu…..Beogradski Univerzitet na zalost nije medju hiljadu rangiranih….

  3. Gustina stanovnistva je ogromna.
    Treba zabraniti dalju gradnju u beogradu osim sa druge strane dunsvs koja je blizu a zvrhi prazno a divan nov most stoji na ogroman kredit kupljen.

  4. Ništa nisam shvatio autora. Konfuzno napisan tekst u kome tok misli prekida potreba da se kritikuje skoro svako od akademika, političara, do struke. Ako je želeo da ukaže na potrebu da se metro projektuje na jedan način morao je da se suzdrži od potrebe da skače s teme na temu u istom pasusu, a kamoli u istoj rečenici. Ubedljivo najgori tekst vezan za temu metroa koji sam pročitao u prethodnih 7-8 godina.

  5. @nekokozna Pa gospodine ne radi se ovde o niokakvoj prestiznosti ili uglednosti fakulteta ili univerziteta, vec o tome da li je.neko tehnicko resenje za metro dobro ili uopste ne. O tome koliko je isto(resenje) adekvatno za konfiguraciju terena u Beogradu. Moze covek.da bude sa Berklija, Kolumbije, Mit-a ili sa ovog u Filadelfiji, ako nesto nije dobro onda nije. A sto se tice Beogradskog Univerziteta,tj. Tehnickih Fakulteta, oni.su.veoma dobri i imaju svoju jacinu, potvrdjenu i van granica.Srbije.

    Postovanje Redakciji Danasa

  6. Uvaženi, mogu li vaši urednici pre nego što nekome posvetite ovoliko prostora na temu koja je izuzetno osetljiva i stručna da provere reference autora?
    Znate li ko je, u struci, gospodin koji je „autor“ ovog teksta? Siguran sam da ne. Proverite u firmama u u kojima je „radio“ (Zaviod za izgradnju, Beogradput, Direkcija za građevinsko zemljište…). Uvek je bio ispraćen sa velikim olakšanjem. Poznat je kao štitonoša poznatog arhitekte koji se decenijama bori da dokaže da inženjeri saobraćaja ne postoje kao struka, a da je lažirani metro koji je on „napravio“ , pre 40 godina, još uvek najbolje rešenje za Beograd. Budite oprezni, proverite skim imate „posla“. Volim vas
    .Čukaričanin

  7. Kakva Srbija takav i metro…!! Ocigledna slika,preslikana iz politickog zivota…Samo da se tzv. gradjani Srbije dogovore,posto sada lideruju menadzeri,poput Gorana Vesica,sa njihovim folic vizijama i kolumnama…Buvljak srpskih vizija i fantazija u granicama radjanja Prestonice…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.