"Šta je trebalo, da se ne rukujem": Vučić o rukovanju sa Zelenskim i sankcijama Rusiji 1Foto: printscreen / TV Prva

Šta god da uradiš dobro, svi će da ćute. Ali čekaju da uradiš nešto što ima se ne dopada, da te napadnu. A šta je trebalo? Da se ne rukujem. Ukrajina nikada nije bila naš neprijatelj, rekao je Vučić o susretu sa Volodimirom Zelenskimi i kritikama koje su mu upućene zbog rukovanja sa ukrajinskim predsednikom.

On je istakao i da pošto se video sa Zelenskim, dobija pitanja „hoće li uvesti sankcije Rusiji“.

„I onda dođem do Dučićeve rečenice: ‘Mi Srbi imamo tendenciju da ili ubijemo ili unizimo velike vladare, a onda ih opevamo u desetercu i proglašavamo za svetitelje’. Ne mislim na sebe tu, o tome će buduće generacije da sude. Smeta i kada se rukujem sa Putinom. Pa onda pošto sam video Zelenskog dobijem pitanje hoću li uvesti sankcije Rusiji. Zato što sam stajao četiri minuta pored Zelenskog? Ne vredi, šta god da uradite, uvek je isto“, rekao je on.

Vučić kaže da Srbija posle godinu i više dana nije promenila mišljenje po pitanju sankcija Rusiji.

„Ima nekih koji sve podvode pod Rusiju, pa su pričali da sam raspisao izbore da ne bih uvodio sankcije prošle godine. Nisu oni pomislili ništa, to je problem. Problem je u tome što znaju ljudi da se ništa nije dogodilo, već to zloupotrebljavaju i koriste za svoju prljavu kampanju. Koliko štete svojoj zemlji oni koji se neodogovrno ponašaju prema situaciji na KiM. A oni koji su zloupotrebljavali tragične događaje? Šta su uradili i tražili za decu? Šta su tražili za roditelje? Znate li ijedan zahtev za decu i roditelje? Kakve veze imaju njihovi zahtevi, za prelaznu vladu i ostavku Vučića. Sve što je njima potrebno, a ništa za decu i roditelje“, kazao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari