Šta kaže investitor zgrade u Mirijevu čiji stanari već dve godine ne mogu u svoje stanove? 1Foto: Privatna arhiva

Stanari zgrade u Mirijevu, na adresi Miodraga Protića 14, optužili su investitora Božidara Brankovića da zbog kašnjenja sa radovima dve godine ne mogu da se usele u svoje stanove. Međutim, Branković tvrdi za Danas da on nije kriv, već da su se u međuvremenu desile nepredviđene okolnosti, poput pojave podzemnih voda, čija sanacija je dugo trajala.

Kako su nam rekli stanari, zgrada je završena, oni mogu da uđu u stanove, neki su uneli i deo nameštaja, ali nemaju struju, jer trafostanica još nije izgrađena, te je useljenje nemoguće.

– Predugovor smo potpisali u maju 2021, a useljenje je trebalo da bude krajem leta te godine. Ugovorom je taj dan prolongiran do jula 2022, a radovima, koji od početka kasne, ni danas se ne vidi kraj – ukazali su nam stanari, optužući investitora za kašnjenje sa radovima.

Međutim, investitor Božidar Branković, vlasnika firme Old Royal Family, kaže za Danas da za kašnjenje nije on kriv, već da su prvo kasnili pojedini majstori sa radovima, a onda su se neplanirano pojavile podzemne vode.

– Tih voda nije bilo, kada smo radili istraživanje za našu zgradu. One su se pojavile prošle godine zbog radova na zgradi iznad naše. Morali smo da radimo drenažu i sanacija je završena tek prošlog meseca – navodi Branković.

On dodaje da struje nema, jer su mu iz Elektrodistribucije rekli da trenutno nemaju uslova za trafostanicu, ali da mu je obećano da će je uskoro biti.

– Verujte mi, meni je najgore. Borim se kao lav. Ni meni ne ide u prilog da se kasni sa useljenjem, jer plaćam penale. Stanarima sam nudio raskid ugovora, ali niko nije prihvatio jer su cene povoljne. Nisam ih dizao između predugovora i ugovora, iako je građevinski materijal poskupeo – poručuje Branković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari