Šta možete da očekujete od novog podkasta "Možemo samo da se slikamo"? 1

Možemo samo da se slikamo, skraćeno MSDSS, ime je podkasta čiji su autori Dušan Mašić, Tamara Skrozza, Bojana Maljević i Dule Nedeljković. Prva epizoda je na internetu, a autori najavljuju još zanimljivog sadržaja.

Dušan Mašić novinar i idejni tvorac ovog podkasta, za Danas.rs kaže da je to pokušaj za radio kao medij.

„Svude ima muzike, a ne razgovora“, mišljenja je Mašić.

Neke od tema o kojima su debatovali u prvoj emisiji bile su odlazak poznatih ljudi u inostranstvo i njihovi „pozdravi“ preko Tvitera, ali i koliko daleko mediji idu u izveštavanju o slučajevima iz crne hronike.

Jedan od učesnika, radio novinar Dule Nedeljković, potvrđuje da je ceo projekat zasnovan na ideji Mašića. „Njegova ideja je bila da je budućnost neke radio forme non-stop priča, da se apasolutno ne pušta muzika već da se govori. Ja sam ga vrlo čudno gledao i nisam mu verovao“.

Šta možete da očekujete od novog podkasta "Možemo samo da se slikamo"? 2

Ističe da je prva emisija bila puna smeha jer je to skup dobrih prijatelja.

„Mi već danas snimamo još dve emisije i to se već podiglo na ozbiljan nivo. Svako od nas je već rekao teme o kojima će pričati. Ja ću u jednoj emisiji pričati o šizofreniji u Srbiji da se javne ličnosti identifikuju sa svojim ulogama. Druga tema će mi biti, šta bih ja radio da sam gradonačelnik Beograda“, najavljuje je Nedeljković i ističe da je petak dan u nedelji kada će se emisije naći na internetu.

U „Možemo samo da se slikamo“, dodaje Nedeljković pokušavaju da ne budu dnevno politički opredeljeni.

„Ja sam samo molio njih sve da pobegnemo od seljaštva, da imamo čak i dozu arogancije, da podignemo glas. Pričaćemo o onome što svi mi proživljavamo. Svako od nas ima pogled sa svoje strane. Ovo je pionirski poduhvat. Vidim neku dobru energiju među nama. Mi preko dana radimo svoje poslove, a onda snimamo i ja se samo tome radujem“, naglašava on.

Mašićev predlog bio je da deo ekipe budu i novinarka Tamara Skrozza i glumica Bojana Maljević.

Govoreći o ovoj emisiji, Skrozza kaže da nemaju unapred zacrtan plan tema.

“Dan pre snimanja jedni druge obaveštavamo o čemu ćemo govoriti. U drugoj emisiji ja ću govoriti o toleranciji, odnosno gde završava tolerancija, ali ne znam šta će mi biti tema u trećoj. Svako od nas četvoro bira nešto što mu je intrigantno ili inspirativno, a što je ponekad povezano, a ponekad potpuno udaljeno od politike i aktuelnog trenutka“, ističe ona.

Sve zavisi, ocenjuje, od situacije. “Srećom, oko nas je toliko tema, da nema bojazni kako će ih ponestati“, dodaje Skrozza.

Ključ njihovog podkasta, i ono što mu daje šansu za uspeh, ocenjuje ona, jeste to da iako ne misle o svemu isto, članove ekipe MSDSS povezuju slične vrednosti, energija i pristup životu ali i radu.

„Zato nam je lako da razgovaramo, da se smejemo, pa čak i prepiremo“, navodi ona.

Svoja prva novinarska iskustva i novinarske škole Skrozza je imala na radiju, što je samo povećalo njenu motivaciju za ovaj projekat.

„Iako zaista mnogo radim, a više nemam ni neke posebne profesionalne ambicije, jednostavno mi nedostaje mikrofon. Takođe, baš kao i neke druge ideje Dušana Mašića, i ova je delovala suviše ‘blesavo’ da bi se tek tako propustila. Lepo je igrati se, čak i kada je to igranje zapravo posao“, zaključuje ona.

Prvu epizodu podkasta „Možemo samo da se slikamo“ možete poslušati na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.