"Šta radite bre" organizovali "Izbornu olimpijadu" 1Foto: Grupa građana "Šta radite bre – Marko Bastać"

Grupa građana „Šta radite bre – Marko Bastać“ organizovala je danas „Izbornu olimpijadu“, u Knez Mihailovoj ulici.

Na kojoj su se kandidati za gradske odbornike sa ove liste takmičili sa okupljenim sugrađanima u nekoliko sportskih disciplina, među kojima i „izbornoj disciplini“ – prikupljanjem kapilarnih glasova.

Da bismo skrenuli pažnju javnosti na problem kapilarnih glasova, koji su za demokratiju pogubna pojava, jer mnogi građani su u strahu da će izgubiti posao od kojeg izdržavaju porodice, pa pristaju da budu nečiji „siguran glas“, organizovali smo „izbornu olimpijadu“ gde pokušavamo da im ukažemo da za svoja prava moraju da se bore, rekao je nosilac liste Marko Bastać.

Brojni prolaznici danas u centralnoj gradskoj ulici takmičili su se u izvođenju „šesteraca“ sa rukometnom legendom Nedeljkom Jovanovićem, koji je jedan od kandidata za gradskog odbornika na ovoj listi.

U saopštenju se navodi da su sugrađani koji su pobedili na poklon dobijali Koraksov kalendar, a oni koji su izgubili su potpisivali „papir“ kojim su se „obavezali“ da su siguran glas liste „Šta radite bre“.

Naravno da je potpisivanje kapilarnog glasa bilo u formi parodije, jer reč je o brutalnom kršenju osnovnog ljudskog prava – prava građana da slobodno biraju, poručio je Bastać.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari