Šta učiniti ako se zateknete na mestu izvršenja krivičnog dela

Svako pomeranje predmeta ugrožava prikupljanje dokaza

Ostavite komentar


  1. Cemu sve to u danasnjoj Srbiji. Da li ste videli da huligani, pripadnici kavackog klana biju tuzioce i sudije?
    -NE. Vec samo srpske policajce. Policajci su hapsili mega dilere droge na Jovanjici, tuzilac ZATASKAVA.
    Zasto-Zato sto je neko izveo pokaznu vezbu srpskoj Policiji sta ce joj se desiti ako nastavi da proganja narko mafiju.
    Sve ostalo: opravdano nezadovoljni gradjani pojedini opozicioni politicari, samo je sporedni dekor.
    Milo Djukanovic je podigao svoje huligane, koji po stadionima rasturaju njegovu drogu srpskoj deci da bije Srbe usred Beograda i osveti se za Litije. A, signal za to dao je njegov mladji partner Vucic pola sata pre “SPONTANOG OKUPLJANJA LEVIJATANA ISPRED SKUPSTINE“ izjavom-pretnjom da ce vakcinisati DVA MILIONA SRBA, valjda zato sto nisu izasli na izbore pa je on morao da ih lazira.
    Mozda neko misli da je smislio genijalnu mega igru u kojoj ce pokusati da nadmudri tamo nekoga koji nas gleda kao krava mrtvo tele i jedva ceka kad ce da zatvori taj nas grob. Mozda neko misli da je ovo pokazna vezba demokratije.Ali, ko moze trezveno da gleda kroz ovu satanistickumaglu brzo ce uociti da smo jos vise potonuli u blatu i da nam na kraju kao demokratska tekovina ostaju samo narko dileri , batinasi i mafijasi, dok se drzava urusava do temelja. Haski tribunal nam je unistio VOJSKU, reforme privredu i institucije, a evo udruzena crnogorska i šiptarska mafija nam rusi policiju batinom i nato suzavcem.
    A, mi jadni jos verujemo u evrointegracije, da mi imamo strategiju i taktiku za dijalog sa Lajcakom, Grenelom, Putinom.
    Nemamo mi ni d od drzave. Sve ovo treba momentalno ugasiti i u roku od 24 sata pokrenuti novu organizaciju drzave. Ali DRZAVE: vojska, policija, sud, tuzilastvo ,zdravstvo, skolstvo, socijalni sistem. Ako jos imamo svest o sebi kao drzavotvornom narodu. Ako nemamo, ne treba ni da postojimo ni kao ljudi, nek nas pobiju gori od nas kao pacove kad nemamo gram hrabrosti.
    P.s. Samo bez cenzure i botovskog presretanja

  2. Niste naveli sta treba uraditi ako policija ucini krivicno delo, kao sto je bio preksinoc pokusaj ubistva mladog decka od strane hulje slininih policajaca u ulici Srpskih Vladara! Sva sreca da je decko drzao ruke preko glave i sklupcao stomak, one udarce ne bi preziveo da nije to ucinio. Posto ste naveli da treba zvati policiju, nije logicno da se policija zove u slucaju kad policajci ucine krivicno delo kao sto je ovde bio slucaj.

  3. Šta raditi kada je policija počinilac krivičnog dela? To niste objasnili, a ovih dana je to vrlo aktuelna tema.

  4. Pa mi smo svi već 8 godina na mestu izvršenja krivičnog dela.

  5. Zaboravili ste da navedete da ako nismo u milosti svevišnjeg, džabe nam i podnošenje prijave i tužba i sve… Kome ja da prijavim K.D?

    Policiji koja će da me šeta od opštine do opštine?
    (posle 3 minuta ustanovljavanja gde se desio događaj)
    – Jao, to je Rakovica, moraćete ponovo da pozovete 192.
    – Gospođo, moje je da prijavim, a vi vidite šta ćete.
    – Dobro (nervozno, revoltirano) onda ću JA da zovem Rakovicu.

    Koja će da kaže da to nije u njihovoj nadležnosti?
    Koja će da mi se smeje u lice što prijavljujem nešto što nije bar ubistvo?
    Koja će bicikl onog turiste što ga je Palčić tešio da nađe za dva dana, a moje vozilo „bolje da potražim na oglasima, u delovima“?
    Koja će radije da deluje represivno nego preventivno (jer u preventivi ne mogu da uzmu mito)?

    Gospodine Trešnjev, gde vi živite?

  6. Odlican clanak. Da li mozete da formirate rubriku na ovu temu? Sta da radi gradjanin kad mu policija nadje u vratima automobila ugurane paketice u kojima se ispostavi neka bela supstanca a on je emotivno uzrujan itd…

  7. Pripadnici MUP-a se danas stide , nema ih u redovnim aktivnostima , svrckanja po ulicama balkanskog Bejruta…Licno, okrenuti im ledja , na svakom mestu , dok se ne oporave – mentalno , u skladu sa pristupnim Poglavljem za EU…!! I ispod maski, videli smo im pravo- lice…!!

  8. Zar je moguće da svi koji komentarišu nemaju ni osnovnu školu. Ako znate da čitate i malo promislite znali bi da je napad na službeno lice krivično delo.

  9. Tekst je poucan ako recimo zivite u Norveskoj ili Svedskoj ali potpuno besmislen za Srbiju – a zasto je to tako? Pa pogledajte ostale vesti, najveci izvrsilac krivicnih dela je sama drzava kroz njene institucije.

  10. Ovo je vrlo korisno. Takodje bi bilo korisno da se napravi neki kratak pregled raznih rodova policije, kako ih identifikovati, ko nosi koju opremu i oruzje, gde im pise ime, kako prepoznati pandure u civilu i slicno.

Ostavite komentar


Društvo

Suđenje grupi Veljka Belivuka: Dvojici optuženih ukinut pritvor 10

Suđenje grupi Veljka Belivuka: Dvojici optuženih ukinut pritvor

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje grupi Veljka Belivuka, koja se tereti za sedam ubistava i više drugih krivičnih dela, a današnje ročište obeležilo je preslušavanje, na momente uznemirujućih, glasovnih poruka. Nakon pauze, predsedavajuća sudskog veća Vinka Beraha Nikićević saopštila je da je mera pritvora ukinuta za dvojicu optuženih.

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.