Šta za sada znamo o nestanku Amerikanke srpskog porekla: Suprug Ane Volš bio osuđivan zbog prevare 1Izvor: Instagram/Nova.rs

Brajan Volš, uhapšeni suprug Ane Volš koja se vodi kao nestala, 2021. godine je priznao krivicu za krivičnu delo prevare, otkrili su američki mediji.

Kako je preneo NBC iz Bostona, Volš je 2016. godine pozajmio od prijatelja dve slike Endija Vorhola, pod izgovorm da može da mu pomogne da ih proda. On je slike, kao i sertifikat autentičnosti, fotografisao i oglasio na sajtu IBej.

Ubrzo je pronašao kupca koji je slike platio 80 hiljada dolara. Međutim, kada su mu slike dostavljene, otkrio je da nisu imale fotografisani sertifikat, ali i da su platna delovala novo.

Kupac je obavestio nadležne čime je pokrenuta istraga FBI, koji je ustanovio da su u pitanju bile replike. Volš je bio uhapšen 2018. godine, a tri godine kasnije je priznao krivicu.

Volš (46) se nedavno ponovo našao u pritvoru zbog sumnje da je dovodio u zabludu nadležne koji istražuju nestanak njegove supruge Ane Volš (39), koja je poreklom iz Srbije.

Ana Volš je, prema dostupnim informacijama, poslednji put viđena 1. januara u ranim jutarnjim satima u porodičnom domu u gradiću Kohaset u blizini Bostona na severoistoku SAD.

Prema verziji događaja koji su objavljivali američki mediji, Volš je prvog dana nove godine rano ustala ne bi li uhvatila let za Vašington gde je radila u kompaniji za promet nekretnina. Međutim, policijski zvaničnici su utvrdili da se ona nije ukrcala na let za Vašington.

Brajan Volš je prijavio nestanak svoje supruge u sredu 4. januara, a istog dana je nestanak je prijavio i njen poslodavac.

Lokalna televizija WBZ-TV je objavila glasovnu poruku koju je istog dana Volš poslao koleginici svoje supruge raspitujući se da li je neko čuo nešto o njoj.

Lokalni policijski zvaničnik je rekao da Ana Volš nije ostavila “elektronski otisak” od 1. januara, precizirajući da od nestanka nije koristila mobilni telefon ili bankovne kartice.

Otkako je prijavljen nestanak, policija je sprovodila terensku pretragu u i oko porodične kuće u gradu Kohaset. Pretrega je dva dana kasnije okončana, ali se dvanaest sati kasnije vratila.

U istom periodu je priveden i Brajan Volš, ali za sada nije jasno da li se on sumnjiči i za nestanak supruge.

Ana Volš je poreklom iz Beograda koji je poslednji put posetila krajem prošle godine.

Prema pisanju lista Alo, ona je unuka Nikole Ljubičića, nekadašnjeg saveznog sekretara za narodnu odbranu SFRJ i predsednika Predsedništva SR Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari